Peltilihapiirakka eli peltilihis on suomalaisille rakas retroherkku. Milloin sinä söit viimeksi tätä kotoisaa jauhelihapiirakkaa? Se on täydellinen lohturuoka tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.
Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaiskodeissa myös nimellä levylihapiirakka saavutti vuonna 2015 käsittämättömän suosion sosiaalisessa mediassa.
Retroherkun resepti lähti tuolloin leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston silloinen bloggaaja Jani Kinnunen kirjoitti aiheesta Sivumaku-blogiinsa.
Jani loihti blogiinsa kotoisan peltilihapiirakan, jonka resepti on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g – parhaat jauhelihareseptit -kirjasta.
KATSO RESEPTI:
Peltilihapiirakka - levylihapiirakka pellille
Nyt, kun monet suomalaiset ovat linnoittautuneet poikkeustilan vuoksi koteihinsa, on hyvää aikaa jälleen retroilla ja leipoa koko perheen voimin mehevää levylihistä! Peltilihis sopii välipalaksi, iltapalaksi ja miksei vaikka päivälliseksikin esimerkiksi salaatin kanssa nautittuna. Mikä parasta, peltilihapiirakka valmistuu nopeasti pakastealtaan pelastajaa, voitaikinaa hyödyntäen.
Peltilihiksen valmistamiseen voi käyttää mitä tahansa jauhelihaa ja melkein mitä tahansa riisiäkin. Peltilihis on maukasta sellaisenaan tai sen voi nautiskella vaikka ketsupin kera.
Lue myös: Kari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?
***
Testaa myös Kari Aihisen pellinkiläinen makaronilaatikko:
8:14