Kokki Kari Aihinen muistuttaa uutuuskirjassaan tärkeimmän sääntönsä jauhelihan paistamiseen.
Yllä olevalla videolla Kari Aihinen näyttää, miten jauheliha kannattaa paistaa.
Jauheliha on yksi suomalaisten kotikokkien perusraaka-aineista. Siitä valmistuvat monet klassiset ruokalajit aina lihapullista makaronilaatikkoon. Moni kuitenkin valmistaa tutun raaka-aineen väärin, jolloin lopputulos jää harmaaksi ja vetiseksi.
Televisiosta tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen muistuttaa tuoreessa Kapen parhaat (Tammi, 2019) -keittokirjassaan tärkeimmän sääntönsä jauhelihan paistamiseen .
– Paista jauheliha useassa erässä, jotta pannu pysyy tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin 30 prosenttia jauhelihaa ja 70 prosenttia tyhjää tilaa. Jo kypsennetyt jauhelihat voivat odottaa erillisessä astiassa kannen alla.
Pallovispilä on hyvä apuväline
Aihinen demonstroi asian käytännössä Huomenta Suomen Makujen Aamu -ohjelmassa jo vuonna 2017.
– Nyt me nähdään, että mulla on sauhuavan kuuma pannu. Pallovispilä on hyvä väline, että saadaan jauhelihasta tasaisen hyvää murua, Aihinen vinkkasi jauhelihaa samalla hienontaen.
– Laitetaan vielä pieni liraus öljyä, jotta jauheliha alkaa kauttaaltaan ruskistumaan. Se ei ala kiehumaan, vaan ruskistuu, Aihinen jatkoi.