Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oletko ikinä tehnyt? Pakastealtaan edullisesta pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – legendaarinen piirakka!

1:25img
Julkaistu 22.11.2020 18:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Peltilihapiirakka, peltilihis, levylihapiirakka...rakkaalla retroherkulla on monta nimeä! Milloin sinä söit viimeksi tätä kotoisaa jauhelihaherkkua?

Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaiskodeissa myös nimellä levylihis, saavutti vuonna 2015 käsittämättömän suosion sosiaalisessa mediassa. Retroherkun resepti lähti tuolloin leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston silloinen bloggaaja Jani Kinnunen kirjoitti tuolloin aiheesta Sivumaku-blogiinsa.

LUE MYÖS: 20-vuotias ihmetteli erästä asiaa uunissaan – sai tietää, että oli käyttänyt sitä oleellisella tavalla väärin koko ajan

Jani loihti blogiinsa kotoisan peltilihapiirakan, jonka resepti on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g – parhaat jauhelihareseptit -kirjasta.

KATSO RESEPTI: Peltilihapiirakka

Nyt on aika jälleen retroilla ja valmistaa kotona mehevää levylihistä! Peltilihis sopii välipalaksi, iltapalaksi ja miksei vaikka päivälliseksikin esimerkiksi salaatin kanssa nautittuna. Mikä parasta, peltilihapiirakka valmistuu nopeasti pakastealtaan pelastajaa, voitaikinaa hyödyntäen. 

Peltilihiksen valmistamiseen voi käyttää mitä tahansa jauhelihaa ja melkein mitä tahansa riisiäkin. Peltilihis on maukasta sellaisenaan tai sen voi nautiskella vaikka ketsupin kera.

LUE MYÖS: Kari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka