Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Peltilihapiirakasta entistä parempaa yhdellä raaka-aineella: "Milloin olet viimeksi valmistanut?"

0:54img
KATSO MYÖS VIDEO: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?
Julkaistu 18.09.2023 17:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Legendaarisesta peltilihapiirakasta saa helposti tuunattua syksyisen version. 

Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaiskodeissa myös nimellä levylihis, saavutti vuonna 2015 suuren suosion sosiaalisessa mediassa. Retroherkun resepti lähti tuolloin leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston silloinen bloggaaja Jani Kinnunen kirjoitti aiheesta Sivumaku-blogiinsa.

Syksyinen peltilihapiirakka sienillä

peltilihapiirakka-2-230815_Z720847-Edit copy

Peltilihiksen syksyisessä versiossa täytteestä löytyy myös sieniä.

Nyt on aika jälleen retroilla ja valmistaa kotona mehevää peltilihistä! Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa syksyisen version hittiohjeesta. 

– Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä. Sienikaudella joukkoon kannattaa laittaa myös kauden sieniä, Kati vinkkaa.

Katin ohjeessa käytetään kantarelleja, mutta peltilihiksen täytteeksi käyvät mainiosti myös muut metsäsienet. Testaa peltilihiksen syksyistä herkkuversiota!

Nappaa ohje: Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

Lue myös: Miksi kauppojen hyllyt ovat vieläkin tyhjinä Myllyn Paras -makaronista?

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka