Paras tapa säilyttää kurkku jääkaapissa
Jos kurkkua haluaa välttämättä säilyttää jääkaapissa, kannattaa pitää mielessä muutama säilytyskikka.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu sekä tomaattien että kurkkujen optimaalisesta säilytyspaikasta kotikeittiössä.
Jääkaappi ei ole paras vaihtoehto kurkulle, sillä herkkä vihannes paleltuu ja vetistyy siellä helposti. Ihanteellinen säilytyslämpötila kurkulle onkin +10–14 astetta, mutta kotioloissa huoneenlämpö sopii mainiosti. Puhtaasti kotimainen -sivustolla kerrotaan, että kurkun ympärillä oleva muovikääre estää veden haihtumista ja vähentää näin ruokahävikkiä.
Miten kurkkua kannattaa säilyttää jääkaapissa?
Jos kurkkua haluaa välttämättä säilyttää jääkaapissa, kannattaa se laittaa siellä vihanneslokeroon.
The Kitchn -ruokasivustolla testattiin vastikään eri tapoja erilaisten kurkkujen säilytykseen. Kurkkujen säilyvyyttä eri olosuhteissa seurattiin viikkojen ajan ja testissä löytyi tapoja pidentää vihanneksen elinikää kotiolosuhteissa.
Kaikista pisimpään tuoreina säilyivät englantilaiset kasvihuonekurkut, jotka ovat monilta osin samanlaisia kuin suomalaisetkin muoviin pakatut kurkut.
Katso myös video: Tätä kurkkumarinadia kannattaa kokeilla! Juttu jatkuu videon alla.
– Hyväksi havaittu säilytysidea on kääriä kurkku talouspaperiin ja laittaa uudelleensuljettavan pussin sisään jääkaappiin. Se on yksinkertaista, toimivaa ja sai testissämme kymmenen pistettä kymmenestä, The Kitchn -sivustolla kerrotaan.
Sivuston mukaan kyse on ennen kaikkea kosteudensäätelystä. Talouspaperit imevät itseensä liian kosteuden, jolloin kurkusta ei tule säilytyksessä liian kosteaa tai "limaista". Uudelleen suljettava pussi puolestaan antaa lisäsuojaa ja pidentää kurkun käyttöikää.
Tämä säilytysmetodi on hyvä erityisesti silloin, jos kurkkua ei ole valmiiksi kääritty muoviin.
Lähteet: The Kitchn, Puhtaasti kotimainen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa