Parasta juuri nyt: Gin & Tonic -juustokakku – kokeile hittireseptiä!
Vihdoin voit nauttia lempidrinkkisi myös juustokakun muodossa!
Jos kaipaat hieman potkua juustokakkuusi, kokeile tätä suussa sulavaa gin & tonic -versiota klassikkojälkkäristä, josta on muodostunut nettihitti.
GT-juustokakku saa makua appelsiinistä ja suklaasta. Reseptin on ideoinut Liam Beauchamp, joka pitää ruokablogia The Gin Baker.
Gin & Tonic -juustokakku
Pohja:
400 g Digestive-keksejä
180 g voita
50 g kaakaojauhetta
Täyte:
250 g mascarponejuustoa
50 ml appelsiinimehua
4 dl kuohukermaa
2 appelsiinin kuorta raasteena
Kiille:
5 kpl liivatelehteä
1 dl giniä
1 dl tonicia
2 dl appelsiinimehua
Valmistus
1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Murskaa Digestive-keksit muruiksi. Lisää ne kulhoon ja lisää joukkoon siivilöity kaakaojauhe. Sekoita puukauhalla.
2. Sulata voi pienessä kattilassa tai mikrossa. Lisää sula voi keksimurun joukkoon ja sekoita massaksi.
3. Voitele halkaisijaltaan 23 cm irtopohjavuoka. Lisää pohjalle keksimuruseos ja paina se sormillasi tiiviiksi kakkupohjaksi.
4. Laita pohja uuniin 10 minuutiksi, jäähdytä ja laita kakkupohja jääkaappin.
5. Tee juustokakun täyte: Lisää kulhoon mascarpone ja vatkaa se ”löysäksi”. Lisää joukkoon kerma, appelsiinimehu, appelsiinin kuoriraaste ja vakaa massa tasaiseksi.
6. Lusikoi massa kakkupohjan päälle niin, että vuoka on noin 3/4 täynnä. Tasoita pinta.
7. Valmista gt-hyytelö: liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita erillisessä kulhossa gin, appelsiinimehu (2dl) ja tonic. Lisää 100 ml juomasekoitusta kattilaan ja anna kiehahtaa.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kattilaan koko ajan sekoittaen, kunnes liivate on täysin haihtunut nesteeseen.
8. Lisää liivateneste loppuun juomasekoituksesta ja anna jäähtyä. Kun neste on jäähtynyt, lusikoi se juustokakun päälle ja laita kakku jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi tai yön yli.
LUE MYÖS: Ei aikaa odottaa kuutta tuntia tai yön yli? Kokeile tätä superhelppoa juustokakkua, jonka valmistukseen kuluu vain vartti.
Lähde: Mummypages
Artikkelia päivitetty 6.6.2018 klo 15.52.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka