Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nyt on hyvä lihapiirakka! Lisää yksi raaka-aine jauhelihan kaveriksi

peltilihapiirakka-2-230815_Z720847-Edit copy
Peltilihapiirakan joukkoon voi sujauttaa vaikka kantarelleja!MTV
Julkaistu 11.08.2024 17:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Klassinen peltilihapiirakka on helppo valmistaa. Lisää joukkoon myös sieniä!

Loppukesästä ja syksyllä herkutellaan monenlaisilla sieniruoilla ja yksi ehdoton klassikko on tietysti sienirisotto. MTV:n Makujen aamu -ohjelmassa aiemmin kokannut, Kaikki äitini reseptit -blogin  Nanna Rintala vinkkasi elokuussa, miten sienirisotosta saa erityisen hyvää.

Risoton lisäksi sieniä voi ujuttaa vaikka pastan tai munakkaan sekaan. Yksi ehdoton klassikkoleivonnainen on peltilihapiirakka, josta tulee entistä maistuvampaa pienellä sienilisällä.

Lue myös: Monet tekevät yhden virheen valmistaessaan sienirisottoa: "Ei todellakaan kannattaisi"

Peltilihis kantarelleilla

Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkasi viime vuonna syksyisen version hittiohjeesta. 

– Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä. Sienikaudella joukkoon kannattaa laittaa myös kauden sieniä, Kati vinkkaa.

Katin ohjeessa käytetään kantarelleja, mutta peltilihiksen täytteeksi käyvät mainiosti myös muut metsäsienet. Testaa peltilihiksen herkullista sieniversiota!

Nappaa ohje: Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä 

Lue myös: Katin kikka helppoon sienipastaan: Korvaa kerma tällä raaka-aineella

Katso myös video: Ei pelkkiä kantarelleja! Mikä sieni kannattaa Saimi Hoyerin mukaan ehdottomasti opetella tunnistamaan?

2:47img

Tätä sientä Saimi Hoyer ylisti "superhyvänmakuiseksi" muutama vuosi sitten.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka