Nyt on hyvä lihapiirakka! Lisää yksi raaka-aine jauhelihan kaveriksi
Klassinen peltilihapiirakka on helppo valmistaa. Lisää joukkoon myös sieniä!
Loppukesästä ja syksyllä herkutellaan monenlaisilla sieniruoilla ja yksi ehdoton klassikko on tietysti sienirisotto. MTV:n Makujen aamu -ohjelmassa aiemmin kokannut, Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna Rintala vinkkasi elokuussa, miten sienirisotosta saa erityisen hyvää.
Risoton lisäksi sieniä voi ujuttaa vaikka pastan tai munakkaan sekaan. Yksi ehdoton klassikkoleivonnainen on peltilihapiirakka, josta tulee entistä maistuvampaa pienellä sienilisällä.
Peltilihis kantarelleilla
Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkasi viime vuonna syksyisen version hittiohjeesta.
– Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä. Sienikaudella joukkoon kannattaa laittaa myös kauden sieniä, Kati vinkkaa.
Katin ohjeessa käytetään kantarelleja, mutta peltilihiksen täytteeksi käyvät mainiosti myös muut metsäsienet. Testaa peltilihiksen herkullista sieniversiota!
Katso myös video: Ei pelkkiä kantarelleja! Mikä sieni kannattaa Saimi Hoyerin mukaan ehdottomasti opetella tunnistamaan?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka