Voimakaurajauheesta ja kauraöljystä valmistettu pesto on vaihtoehto perinteiselle pinjansiemenistä ja oliiviöljystä tehdylle pestolle, vinkkaa Kaura-kirjan juuri julkaissut kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laine.
Perinteinen italialainen pestokastike maistuu suomalaisillekin erityisesti pastan kaverina. Pestoa saa ostettua kaupasta valmiina purkissa, mutta itse tehtyä kalssikkokastike on tietysti aina parempaa.
Perinteinen italialainen pesto valmistetaan muun muassa basilikasta, oliiviöljystä ja pinjansiemenistä. Kastiketta voi kuitenkin tehdä myös suomalaisena versiona ja vaihtaa muutama pääraaka-aineista kotimaisiin.
Kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen tuoreessa Kaura-kirjassa (Readme 2020) vinkataan maukkaan peston resepti, jossa pinjansiemenet ja oliiviöljy korvataan kaurajauheella sekä kauraöljyllä. Peston loistava maku yllättää totaalisesti. Arja kertoo, että juuri kaurapesto on yksi hänen suosikkiresepteistään uunituoreessa Kaura-teoksessa.
– Valitse pestoon paksulehtisiä yrttejä, esimerkiksi basilikaa, minttua ja viinisuolaheinää. Viimeksi mainitut rakastavat kaurapestoa, Arja vinkkaa.
Katso Arjan helppo resepti: Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta
Lue myös: Kotitalousopettaja Arja haluaisi iskostaa yhden asian suomalaisten päähän riisin käytöstä: "Oleellinen pointti, jota moni ei ymmärrä"
***
Testaa myös perinteinen versio pestosta: