Helppo ja nopea pestopasta! Kati vinkkaa edullisen ja yllättävän raaka-aineen
Pestopasta on yksi suosikkiarkiruoista, mutta oletko koskaan valmistanut sitä näin?
Perinteisen pestokastikkeen kulmakiviä ovat basilika, oliiviöljy, pinjansiemenet ja parmesaanijuusto. Mikään ei kuitenkaan estä silloin tällöin leikittelemällä tällä kastikkeiden klassikolla.
Testaa värikäs versio pestopastasta
Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa nyt pestopastan, johon voi hyödyntää edullista ja yllättävää raaka-ainetta.
– Syksyn upeat punajuuret maustavat ihanan pastaruoan ja antavat sille upean värin, Kati vinkkaa.
Punajuuripesto valmistuu käden käänteessä tehosekoittimessa kypsiä punajuuria hyödyntäen. Pestokastike sekoitetaan lopuksi pastan joukkoon. Kastiketta voi kuitenkin hyödyntää myös eri tavalla:
– Valmista punajuuripesto myös levitteeksi vaikka juhlapöytään, Kati neuvoo.
Nappaa resepti: Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka