Pestopasta on yksi suosikkiarkiruoista, mutta oletko koskaan valmistanut sitä näin?
Perinteisen pestokastikkeen kulmakiviä ovat basilika, oliiviöljy, pinjansiemenet ja parmesaanijuusto. Mikään ei kuitenkaan estä silloin tällöin leikittelemällä tällä kastikkeiden klassikolla.
Lue myös: Oletko huomannut? Nämä elintarvikkeet ovat ruokakaupoissa vähintäänkin tuplasti tavanomaisia kalliimpia
Testaa värikäs versio pestopastasta
Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa nyt pestopastan, johon voi hyödyntää edullista ja yllättävää raaka-ainetta.
– Syksyn upeat punajuuret maustavat ihanan pastaruoan ja antavat sille upean värin, Kati vinkkaa.
Punajuuripesto valmistuu käden käänteessä tehosekoittimessa kypsiä punajuuria hyödyntäen. Pestokastike sekoitetaan lopuksi pastan joukkoon. Kastiketta voi kuitenkin hyödyntää myös eri tavalla:
– Valmista punajuuripesto myös levitteeksi vaikka juhlapöytään, Kati neuvoo.