Perinteinen uunissa valmistuva pannukakku on koko perheen suosikkiherkku, joka tällä kertaa muokataan suolaiseksi iltapalaksi. Tätä pannukakkua rakastavat sekä isot että pienet!
Pannukakun ei aina tarvitse olla makea, vaan perinteisestä taikinasta saa helposti muokattua myös suolaisen version. Helppo ja vaivaton iltapala syntyy, kun pannukakkutaikinan maustaa uunissa rapeaksi paahtuneilla pekonisiivuilla.
Voit tarjoilla pekonipannukakun joko sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti puolukkahillon, porkkanaraasteen tai vaikkapa raejuuston kera.
Pekonipannukakku (4 annosta)
3 kananmunaa
8 dl maitoa
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoa
1 pkt pekonia
Tarjoiluun: Puolukkahilloa
Viipaloi pekonisiivut pienemmiksi paloiksi ja asettele uunivuokaan. Paista pekoniviipaleita 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vatkaa munat, maito, suola ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunivuokaan pekonisiivujen päälle ja paista uunissa 35–30 minuuttia. Tarjoile pannukakku puolukkahillon kera.
Resepti: MittKök