Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pilkotko omenan näin? Neljällä viillolla täydelliset viipaleet

0:42img
KATSO VIDEO: Näin pilkot omenan neljällä viillolla napostelukokoiseksi.
Julkaistu 25.09.2023 06:51

Emmi Niiniaho

Pilkkomalla omenan yhdeksään osaan saat täydellisen kokoisia naposteluviipaleita.

Otatko usein omenan evääksi esimerkiksi töihin, mutta kokonaisen ompun rouskuttaminen tuntuu välillä hieman sottaiselta tai äänekkäältä?

Tai kuulutko heihin, jotka söisivät enemmän hedelmiä, jos ne olisi pilkottu valmiiksi sopivan kokoisiin palasiin?

Kuin ostoskanavalla konsanaan – meillä on tähän ongelmaan ratkaisu! Neljän viillon tekniikalla omenan saa paloiteltua juuri sopivan kokoisiin palasiin.

Mikä parasta, jos kiedot pilkotun omenan ympärille esimerkiksi kuminauhan, kelmua tai mehiläisvahakankaan, se on näppärä ottaa myös evääksi. Kun omena pysyy edelleen "kasassa", palaset eivät ala tummua niin helposti. Pinnoille voi halutessaan pirskotella myös esimerkiksi sitruunamehua, joka estää myös tummumista.

Katso yllä olevalta videolta, miten omena kannattaa leikata.

Lue myös: Tummia pisteitä kukkakaalissa – onko vihannes vielä syömäkelpoinen?

Lue myös: Ärsyttääkö tuorekelmu? Tässä huomattavasti helppokäyttöisempi korvike

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät