Omenat ovat yksi terveellisimmistä välipaloista, mutta pilkotko tämän herkullisen hedelmän kenties väärin?
Jos otat omenan usein vaikkapa töihin evääksi, kannattaa heti opetella pari hyödyllistä niksiä: kuinka pilkkoa omena oikein ja kuinka estää sen tummuminen pilkkomisen jälkeen?
Näin pilkot omenan oikein
Käännä omena leikkuulaudalle nurinpäin eli kanta lautaa kohden – näin omena pysyy tasaisemmin paikoillaan leikatessasi sitä. Sen sijaan, että pilkkoisit omenan nyt neljään osaan – niin kuin ehkä olet tottunut tekemään – pilko se ruudukkomallisesti yhdeksään osaan (katso mallia videolta). Nyt omenapalat ovat valmiita syötäviksi sopivan kokoisina paloina!
Näin omena kannattaa pilkkoa!Kuvakaappaus: YouTube
Otatko omenan evääksi?
Pilkottuasi omenan se on entistä helpompi välipala töihin mukaan otettavaksi. Pidä palaset koossa kuminauhan avulla, näin omena ei myöskään ehdi tummua ennen välipala-aikaa. Muistathan, että omena kannattaa syödä kuorineen? Kuoret nimittäin sisältävät runsaasti antioksidantteja ja kuituja.
Katso nämä ja muut omenaniksit Grant Thompsonin YouTube-videolta!
Lähde: YouTube