Omenat ovat yksi terveellisimmistä välipaloista, mutta pilkotko tämän herkullisen hedelmän kenties väärin?
Jos otat omenan usein vaikkapa töihin evääksi, kannattaa heti opetella pari hyödyllistä niksiä: kuinka pilkkoa omena oikein ja kuinka estää sen tummuminen pilkkomisen jälkeen?
Näin pilkot omenan oikein
Käännä omena leikkuulaudalle nurinpäin eli kanta lautaa kohden – näin omena pysyy tasaisemmin paikoillaan leikatessasi sitä. Sen sijaan, että pilkkoisit omenan nyt neljään osaan – niin kuin ehkä olet tottunut tekemään – pilko se ruudukkomallisesti yhdeksään osaan (katso mallia videolta). Nyt omenapalat ovat valmiita syötäviksi sopivan kokoisina paloina!
Otatko omenan evääksi?
Pilkottuasi omenan se on entistä helpompi välipala töihin mukaan otettavaksi. Pidä palaset koossa kuminauhan avulla, näin omena ei myöskään ehdi tummua ennen välipala-aikaa. Muistathan, että omena kannattaa syödä kuorineen? Kuoret nimittäin sisältävät runsaasti antioksidantteja ja kuituja.
Katso nämä ja muut omenaniksit Grant Thompsonin YouTube-videolta!
Lähde: YouTube