Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Fantastinen tapa pilkkoa omena – mikseivät kaikki tee näin?

omena, viipaleet
Shutterstock
Julkaistu 31.05.2015 22:15

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Omenat ovat yksi terveellisimmistä välipaloista, mutta pilkotko tämän herkullisen hedelmän kenties väärin?

Jos otat omenan usein vaikkapa töihin evääksi, kannattaa heti opetella pari hyödyllistä niksiä: kuinka pilkkoa omena oikein ja kuinka estää sen tummuminen pilkkomisen jälkeen?

Näin pilkot omenan oikein

Käännä omena leikkuulaudalle nurinpäin eli kanta lautaa kohden – näin omena pysyy tasaisemmin paikoillaan leikatessasi sitä. Sen sijaan, että pilkkoisit omenan nyt neljään osaan – niin kuin ehkä olet tottunut tekemään – pilko se ruudukkomallisesti yhdeksään osaan (katso mallia videolta). Nyt omenapalat ovat valmiita syötäviksi sopivan kokoisina paloina!

omenaNäin omena kannattaa pilkkoa!Kuvakaappaus: YouTube

Otatko omenan evääksi?

Pilkottuasi omenan se on entistä helpompi välipala töihin mukaan otettavaksi. Pidä palaset koossa kuminauhan avulla, näin omena ei myöskään ehdi tummua ennen välipala-aikaa. Muistathan, että omena kannattaa syödä kuorineen? Kuoret nimittäin sisältävät runsaasti antioksidantteja ja kuituja.

Katso nämä ja muut omenaniksit Grant Thompsonin YouTube-videolta!

Lähde: YouTube

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät