Pipsa Hurmerinta hehkuttaa suomalaiskaupoistakin löytyvää raaka-ainetta, josta et ehkä ole vielä kuullutkaan: Sopii täydellisesti tortillojen väliin!
Keittiömestari Pipsa Hurmerinta uskoo, että Meksikossa yleinen jicama eli pikkujamssipapu nousee vielä suuren yleisön suosikiksi myös Suomessa.
Onko jicama eli meksikolainen pikkujamssipapu sinulle jo tuttu raaka-aine? Pikkujamssipapu muistuttaa ulkonäöltään supisuomalaista lanttua. Jamssipapujen hernekasviheimoon kuuluvassa kasviksessa on makea, hieman hernemäinen maku.
Helsinkiläisen Sikke's -ravintolan keittiömestari, televisiostakin tuttu kokki Pipsa Hurmerinta ylistää jicaman monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Meksikossa jicamaa syödään raakana, pieniksi tikuiksi pilkottuna ja esimerkiksi chilillä ja limellä maustettuna.
Jicama toimii hyvin myös esimerkiksi kypsytettynä tai raakana salaateissa sekä tacojen ja tortillojen välissä.
Katso videolta Pipsa Hurmerinnan jicamavinkit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiirakka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan