Keittiömestari Pipsa Hurmerinta uskoo, että Meksikossa yleinen jicama eli pikkujamssipapu nousee vielä suuren yleisön suosikiksi myös Suomessa.
Onko jicama eli meksikolainen pikkujamssipapu sinulle jo tuttu raaka-aine? Pikkujamssipapu muistuttaa ulkonäöltään supisuomalaista lanttua. Jamssipapujen hernekasviheimoon kuuluvassa kasviksessa on makea, hieman hernemäinen maku.
Jicama eli pikkujamssipapu on "Meksikon oma lanttu"
Helsinkiläisen Sikke's -ravintolan keittiömestari, televisiostakin tuttu kokki Pipsa Hurmerinta ylistää jicaman monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Meksikossa jicamaa syödään raakana, pieniksi tikuiksi pilkottuna ja esimerkiksi chilillä ja limellä maustettuna.
Kuorittua jicamaa.
Jicama toimii hyvin myös esimerkiksi kypsytettynä tai raakana salaateissa sekä tacojen ja tortillojen välissä.