Porkkana sopii mainiosti myös kakun raaka-aineeksi. Lue Hellapoliisin vinkit!
Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen muistuttaa, että porkkana on edullinen koko vuoden vihannes ja sitä kannattaa suosia monipuolisesti ruoanvalmistuksessa. Esimerkiksi kakkutaikinan joukkoon porkkana sopii mainiosti.
VINKKI: Moni muukin vihannes sopii porkkanan tavoin makeaan leivontaan. Korvaa porkkana esimerkiksi punajuuri- tai kesäkurpitsaraasteella
– Porkkanakakku on helppo valmistaa. Et tarvitse ainesten lisäksi kuin kulhon, puuhaarukan, mitan, veitsen ja raastimen. Kakku on helppo tehdä vaikka kesämökillä. Tärkeintä on mitata ainekset, jotta kakusta tulee rakenteeltaan sopiva, Jaakonen muistuttaa.
Porkkanakakku on siitäkin hyvä herkku, että sen tekeminen onnistuu vaivattomasti.
– Porkkanakakussa ei juuri voi mokata. Kuorrutteen voi valmistaa sulate- tai tuorejuustosta. Joskus sulatejuusto notkistuu liikaa, jolloin kuorrute saattaa olla liian ohut. Tuorejuusto pysyy helpommin muodossaan, Jaakonen vinkkaa.
Miksi juuri porkkana sitten sopii niin hyvin makeidenkin leivonnaisten joukkoon?
– Porkkana on mieto, mutta usein mehevä, jolloin se tekee taikinan rakenteestakin mehevän, Jaakonen kertoo.
Makuja.fi julkaisee viikoittain uuden Hellapoliisin herkullisen reseptin. Tällä kertaa nautitaan porkkanakakkua.
Kaikki Hellapoliisin reseptit löydät täältä.
Hellapoliisi muistuttaa, että porkkana antaa väriä ja mehevyyttä myös leipätaikinoihin, pannukakkuihin, lettuihin, kasvispihveihin, kiusauksiin ja tietysti muiden kasvisten tavoin se jatkaa pannulla paistettavia ruokia.
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!