Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katin vinkki parhaaseen kasvissosekeittoon – tee juureksille näin: "Antaa aivan omanlaisen maun"

0:25img
KATSO MYÖS VIDEO: Lotta löysi varastosta kaupan mainoslehtisen vuodelta 2003 – sisältö löi ällikällä
Julkaistu 12.10.2023 11:11

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helppo kasvissosekeitto valmistuu sesongin maukkaasta raaka-aineesta, palsternakasta.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin erilaisia käyttötapoja sesongissa olevalle kasvikselle, palsternakalle. Palsternakkaa kannattaa hyödyntää esimerkiksi uunijuureksiin, jolloin juureksen aromi pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

– Älä suotta väheksy kalpeannäköistä palsternakkaa. Se on monipuolinen yksin tai yhdessä muiden juurestemme kanssa, elintarvike- ja yritysasiantuntija Mirja Pummila Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista neuvoi muutama vuosi sitten.

Lue myös: Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset 

"Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun"

paahdettu-palsternakkakeitto-1-230915_Z728368-Edit-large

Paahda kasvikset keittoa varten, niin maku paranee. 

Palsternakasta saa aikaan myös todella maukkaan kasvissosekeiton, vinkkaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Palsternakkoja ei suinkaan kannata keittää keittoa varten, sillä toinen valmistustapa takaa paremman lopputuloksen.

– Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun, Kati vinkkaa.

Palsternakan paahtaminen tuo sokeripitoisuudesta ja eteerisistä öljyistä johtuvan makeuden ja pähkinäisen maun esille. Paahtaminen korostaa myös monen muun juureksen makua, joten tekniikkaa kannattaa ehdottomasti kokeilla kasvissosekeittoa tehdessä.

Palsternakan lisäksi keitossa voi Katin mukaan käyttää esimerkiksi myös porkkanaa, juuriselleriä ja juuripersiljaa tai näiden kaikkien sekoitusta. 

– Lisää soseutusvaiheessa nestettä sen mukaan, kuinka sakeaa keitosta tahdot.

Testaa helppo ohje: Paahdettu palsternakkakeitto

Lue myös: Edullinen raaka-aine uunijuureksiin – supermaukasta, eikä tarvitse edes kuoria!

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka