Helppo kasvissosekeitto valmistuu sesongin maukkaasta raaka-aineesta, palsternakasta.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin erilaisia käyttötapoja sesongissa olevalle kasvikselle, palsternakalle. Palsternakkaa kannattaa hyödyntää esimerkiksi uunijuureksiin, jolloin juureksen aromi pääsee parhaiten oikeuksiinsa.
– Älä suotta väheksy kalpeannäköistä palsternakkaa. Se on monipuolinen yksin tai yhdessä muiden juurestemme kanssa, elintarvike- ja yritysasiantuntija Mirja Pummila Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista neuvoi muutama vuosi sitten.
Lue myös: Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset
"Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun"
Palsternakasta saa aikaan myös todella maukkaan kasvissosekeiton, vinkkaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Palsternakkoja ei suinkaan kannata keittää keittoa varten, sillä toinen valmistustapa takaa paremman lopputuloksen.
– Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun, Kati vinkkaa.
Palsternakan paahtaminen tuo sokeripitoisuudesta ja eteerisistä öljyistä johtuvan makeuden ja pähkinäisen maun esille. Paahtaminen korostaa myös monen muun juureksen makua, joten tekniikkaa kannattaa ehdottomasti kokeilla kasvissosekeittoa tehdessä.
Palsternakan lisäksi keitossa voi Katin mukaan käyttää esimerkiksi myös porkkanaa, juuriselleriä ja juuripersiljaa tai näiden kaikkien sekoitusta.
– Lisää soseutusvaiheessa nestettä sen mukaan, kuinka sakeaa keitosta tahdot.