Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vasikanleikkeet sahrami-kermakastikkeessa

Julkaistu 11.05.2017 20:16

Simppelit ja nopeat leikeruoat jatkuvat. Nyt vasikanpaisti pääsi kylpemään herkulliseen sahrami-kermakastikkeeseen.

VINKKI! Resepti toimii hyvin myös porsaan ulkofileelle tai naudanpaistille.

Vasikanleikkeet sahrami-kermakastikkeessa
4 hlölle
500 g vasikanpaistia (tai porsaan ulkofileetä tai naudanpaistia)
50 g voita
250 g herkkusieniä, siivutettuina
2 salottisipulia, hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
2,5 dl lihalientä
hitusen sahramia
2 dl kermaa
1 dl herneitä, pakasteesta
sitruuna, lohkoina
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

OHJE: Leikkaa paisti siivuiksi ja nuiji ohueksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Laita pohjalle nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Ruskista vasikan leikkeet osissa, vajaa minuutti per puoli. Nosta paistetut leikkeet lautaselle ja peitä foliolla.

Lisää kuumalle pannulle herkkusienisiivut ja paista niistä kosteus pois. Lisää mukaan hiukan voita ja öljyä sekä sipulisilppu. Kuullota sipulia pari minuuttia ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan viini, lihaliemi ja sahrami ja anna porista, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen, muutaman minuutin ajan hiukan kasaan. Lisää herneet. Maista ja mausta. Tarjoile kastike vasikanleikkeiden ja sitruunalohkojen kera.

Tuoreimmat aiheesta

vasikka