Kouluruokanakin tunnettu mannapuuro on edullinen ja helppo nostalgiaherkku.
Perinteinen kaurapuuro on monelle suomalaiselle tuttu ja turvallinen aamupalavaihtoehto. Puurojen maailmasta löytyy kuitenkin monia muitakin vaihtoehtoja. Milloin viimeksi söit mannapuuroa?
Mitä on mannapuuro?
Mannapuuro on mannasuurimoista valmistettua kuohkeaa puuroa. Mannasuurimot ovat vehnää. Ne valmistetaan erottamalla vehnäjauhatuksessa karkeat ydinrakeet mannasuurimoiksi.
On olemassa myös tummia ja kuitupitoisempia tummia mannasuurimoita, joissa on mukana vehnän ydinosaa sekä kuorikerroksia. Kauramannasuurimot sen sijaan valmistetaan mannasuurimoista ja kaurarakeista.
Lue myös:Loistava valmistustapa kaurapuurolle – säästät aikaa ja sähköä!
Tuttu kouluruoka ja herkullinen suklaapuuro
Monet saattavat muistaa mannapuuron kouluruokana. Toisille mannapuuro tuo mieleen herkullisen, kylmänä nautittavan suklaapuuron, jossa mannapuuron sekaan ujutetaan kaakaojauhetta sekä sokeria.
– Suklaapuuro on herkullista lämpimänä, kylmänä tai kuohkeaksi vatkattuna. Nauti aamulla, töissä, välipalana, illalla tai vaikkapa makean himoon! Suklaa puurossa vie suklaanhimon, Myllyn Parhaalta vinkataan.
Mannapuuron ohje
1 l maitoa/sokeroitua mehua
1¼ dl mannasuurimoita TAI 1½ dl kauramannasuurimoita
½ tl suolaa
Tee näin:
Kuumenna maito/mehu hämmentäen kiehuvaksi teflon-kattilassa. Ripottele sekaan mannasuurimot vispilöiden. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta puuro tarvittaessa suolalla. Nauti kuumana tai kylmänä.
Resepti: Arja Elina Laine
Lue myös: Syötkö sinäkin kaurapuurosi näin?
Katso myös: Näin keität täydellistä kaurapuuroa
1:19