Syötkö sinäkin kaurapuurosi näin?
Suomalaiset ovat todellista puurokansaa, selviää tuoreesta kuluttajatutkimuksesta.
Elovenan teettämän kuluttajatutkimuksen perusteella suomalaiset ovat edelleen ahkeria puuronsyöjiä. Jopa 75 prosentissa suomalaistalouksista syödään lämmintä kaurapuuroa.
Usein puuroa syövät nautiskelevat puuroa yleensä aamupalalla. Ne ihmiset, jotka syövät puuroa harvemmin, valitsevat sen lautasellensa useimmin iltaisin. Peräti 89 prosenttia lämpimän puuron syöjistä syö puuroa nimenomaan aamupalaksi.
Erityisesti lapsiperheissä korostuu puuron syöminen sekä aamupalalla että iltapalalla.
Lue myös: Aamupalaksi puuroa? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."
Puuron tärkeimmät lisukkeet
Puuroyritys on jo aiemmin selvittänyt suomalaisten puurolisukesuosikkeja. Selvästi suosituin lisuke puuronsyöjillä on voi.
Sen lisäksi erityisesti naiset laittavat puuroonsa marjoja. Miehillä korostuu taas naisia enemmän maidon ja sokerin käyttö puuron päällä.
Elovenan tuorein kuluttajatutkimus toteutettiin kesällä 2024 ja siihen vastasi 1363 suomalaista. Vastaajat olivat 18–74-vuotiaita.
Puuron valmistuksessa suomalaiset ovat melko yksimielisiä ainakin yhdessä asiassa:
– Yleisimmin puuro keitetään veteen, Elovenan Brand Manager Meri Mattila kertoo.
Valtaosa tekee puuronsa keittämällä kattilassa tai mikrossa lämmittämällä. Naisilla korostuu hieman miehiä enemmän tuorepuuron syöminen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa