Syötkö sinäkin kaurapuurosi näin?

Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje 1:19 Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje
Videolta näet täydellisen kaurapuuron keitto-ohjeen!

Suomalaiset ovat todellista puurokansaa, selviää tuoreesta kuluttajatutkimuksesta.

Elovenan teettämän kuluttajatutkimuksen perusteella suomalaiset ovat edelleen ahkeria puuronsyöjiä. Jopa 75 prosentissa suomalaistalouksista syödään lämmintä kaurapuuroa.

Suomalaiset ostavat vuosittain arviolta yli 13 miljoonaa kaurahiutalepakettia. Niistä saa Elovenan mukaan keitettyä lähes 80 miljoonaa puuroannosta.

Usein puuroa syövät nautiskelevat puuroa yleensä aamupalalla. Ne ihmiset, jotka syövät puuroa harvemmin, valitsevat sen lautasellensa useimmin iltaisin. Peräti 89 prosenttia lämpimän puuron syöjistä syö puuroa nimenomaan aamupalaksi. 

Erityisesti lapsiperheissä korostuu puuron syöminen sekä aamupalalla että iltapalalla.

Puuron tärkeimmät lisukkeet

Puuroyritys on jo aiemmin selvittänyt suomalaisten puurolisukesuosikkeja. Selvästi suosituin lisuke puuronsyöjillä on voi. 

Sen lisäksi erityisesti naiset laittavat puuroonsa marjoja. Miehillä korostuu taas naisia enemmän maidon ja sokerin käyttö puuron päällä.

Elovenan tuorein kuluttajatutkimus toteutettiin kesällä 2024 ja siihen vastasi 1363 suomalaista. Vastaajat olivat 18–74-vuotiaita.

Puuron valmistuksessa suomalaiset ovat melko yksimielisiä ainakin yhdessä asiassa:

– Yleisimmin puuro keitetään veteen, Elovenan Brand Manager Meri Mattila kertoo.

Valtaosa tekee puuronsa keittämällä kattilassa tai mikrossa lämmittämällä. Naisilla korostuu hieman miehiä enemmän tuorepuuron syöminen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.