Suomalaiset ovat todellista puurokansaa, selviää tuoreesta kuluttajatutkimuksesta.
Elovenan teettämän kuluttajatutkimuksen perusteella suomalaiset ovat edelleen ahkeria puuronsyöjiä. Jopa 75 prosentissa suomalaistalouksista syödään lämmintä kaurapuuroa.
Lue myös:Loistava valmistustapa kaurapuurolle – säästät aikaa ja sähköä!
Usein puuroa syövät nautiskelevat puuroa yleensä aamupalalla. Ne ihmiset, jotka syövät puuroa harvemmin, valitsevat sen lautasellensa useimmin iltaisin. Peräti 89 prosenttia lämpimän puuron syöjistä syö puuroa nimenomaan aamupalaksi.
Erityisesti lapsiperheissä korostuu puuron syöminen sekä aamupalalla että iltapalalla.
Lue myös: Aamupalaksi puuroa? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."
Puuron tärkeimmät lisukkeet
Puuroyritys on jo aiemmin selvittänyt suomalaisten puurolisukesuosikkeja. Selvästi suosituin lisuke puuronsyöjillä on voi.
Sen lisäksi erityisesti naiset laittavat puuroonsa marjoja. Miehillä korostuu taas naisia enemmän maidon ja sokerin käyttö puuron päällä.
Elovenan tuorein kuluttajatutkimus toteutettiin kesällä 2024 ja siihen vastasi 1363 suomalaista. Vastaajat olivat 18–74-vuotiaita.
Puuron valmistuksessa suomalaiset ovat melko yksimielisiä ainakin yhdessä asiassa:
– Yleisimmin puuro keitetään veteen, Elovenan Brand Manager Meri Mattila kertoo.
Valtaosa tekee puuronsa keittämällä kattilassa tai mikrossa lämmittämällä. Naisilla korostuu hieman miehiä enemmän tuorepuuron syöminen.