Syötkö sinäkin kaurapuurosi näin?

Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje 1:19 Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje
Videolta näet täydellisen kaurapuuron keitto-ohjeen! Video on vuodelta 2020.

Suomalaiset ovat todellista puurokansaa, selviää tuoreesta kuluttajatutkimuksesta.

Elovenan teettämän kuluttajatutkimuksen perusteella suomalaiset ovat edelleen ahkeria puuronsyöjiä. Jopa 75 prosentissa suomalaistalouksista syödään lämmintä kaurapuuroa.

Usein puuroa syövät nautiskelevat puuroa yleensä aamupalalla. Ne ihmiset, jotka syövät puuroa harvemmin, valitsevat sen lautasellensa useimmin iltaisin. Peräti 89 prosenttia lämpimän puuron syöjistä syö puuroa nimenomaan aamupalaksi. 

Erityisesti lapsiperheissä korostuu puuron syöminen sekä aamupalalla että iltapalalla.

Puuron tärkeimmät lisukkeet

Puuroyritys on jo aiemmin selvittänyt suomalaisten puurolisukesuosikkeja. Selvästi suosituin lisuke puuronsyöjillä on voi. 

Sen lisäksi erityisesti naiset laittavat puuroonsa marjoja. Miehillä korostuu taas naisia enemmän maidon ja sokerin käyttö puuron päällä.

Elovenan tuorein kuluttajatutkimus toteutettiin kesällä 2024 ja siihen vastasi 1363 suomalaista. Vastaajat olivat 18–74-vuotiaita.

Puuron valmistuksessa suomalaiset ovat melko yksimielisiä ainakin yhdessä asiassa:

– Yleisimmin puuro keitetään veteen, Elovenan Brand Manager Meri Mattila kertoo.

Valtaosa tekee puuronsa keittämällä kattilassa tai mikrossa lämmittämällä. Naisilla korostuu hieman miehiä enemmän tuorepuuron syöminen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!