Raikkaan salaatin pääraaka-aineita ovat mustapavut ja maissi. Tämä kesäinen salaatti kannattaa ottaa haltuun – se toimii niin lisukkeena kuin sellaisenaankin.
Salaatin pohjana toimivat mustapavut ja maissinjyvät. Lisäksi salaattiin tulee muun muassa tomaattia, avokadoa, korianteria, valkosipulia, jalapenoja ja punasipulia. Se on ruokaisa, raikas ja monista raaka-aineistaan huolimatta helppo valmistaa. Reseptistä kertoo The Kitchn.
Salaatin makumaailma soveltuu moneen tarkoitukseen. Voit käyttää sitä esimerkiksi lisukkeena grilliruoan kanssa tai syödä sellaisenaan vaikkapa lounaalla. Salaatti taipuu loistavasti myös tuhdiksi dipiksi maissilastuille tai burritojen täytteeksi.
Ruokaisa kesäsalaatti
1 pkt säilykemustapapuja
1 tlk maissinjyviä
1 keskikokoinen tomaatti
1 keskikokoinen avokado
½ punasipuli
reilu desilitra tuoretta, hienonnettua korianteria
1 keskikokoinen jalapeno
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl tuorepuristettua limen mehua
1 rkl rapsiöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä
½ tl jauhettua juustokuminaa
¼ tl koshersuolaa tai tavallista ruokasuolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
Valuta nesteet pois säilykkeistä ja kuivaa ne. Kuutioi tomaatti, avokado ja punasipuli. Hienonna korianteri. Poista jalapenosta siemenet ja kuutioi se. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti! Salaatin voi valmistaa noin tunti ennen tarjoilua.
LUE MYÖS: Kari Aihisen vastustamaton salaatti – maistaja onnesta ymmyrkäisenä: "Olin ihan shokissa, kun maistoin ensimmäistä kertaa – sairaan hyvää"
Lue kaikki lifestyle-artikkelit
Lähde: The Kitchn
***
Videolla Katin lämmin halloumisalaatti.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.