Rovaniemeläisen Jeren, 15, kuvat kouluruoasta kohauttivat – ruokien joukosta löytyy yksi selkeä inhokki
Rovaniemeläinen Jere Ollonen on niin kyllästynyt kouluruoan tasoon, että hän suunnittelee mielenosoituksen järjestämistä paremman kouluruoan puolesta.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin helmikuussa rovaniemeläisestä Jere Ollosesta, joka tympääntyi kouluruuan tasoon. 15-vuotias Jere alkoi julkaista somessa kuvia koulunsa tarjoamasta ruoasta ja asiasta nousi vilkas keskustelu.
Jere aikoo järjestää myös mielenosoituksen kouluruoan tasoon liittyen maaliskuussa.
– Kaikki sai alkunsa siitä, kun ruoan huonolle laadulle ei olla tehty mitään, vaikka siitä on jo pitkään valitettu. Idea tällaisella tempauksella on, että saadaan oikeasti ääni kuuluviin, että muutkin kuin päättäjät saavat tietää [koulu]ruoan huonosta laadusta, Ollonen taustoittaa nyt Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Mitä mieltä muut nuoret ovat kouluruoasta ja miten asian käsittely etenee Rovaniemellä? Katso videolta Jere Ollosen haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa. Juttu jatkuu videon alla.
"Jos yksi tietty huono ruoka pitää nimetä, niin se on puuro"
Jere Ollosella on myös selkeä inhokki kouluruokien joukossa.
– Jos yksi tietty huono ruoka pitää nimetä, niin se on puuro. Se menee aamupalana tai iltapalana, mutta ei se lounaalla oikein täytä.
Rovaniemeläisnuori kritisoi myös kouluissa tarjoiltavaa kasvisruokaa, joka on hänen mukaansa ravintoaineiltaan surkeaa.
– Tiivistettynä, tavoitteena on saada nuorille maistuvaa ruokaa, jolla jaksaa koko päivän.
Nuori opiskelija kertoo, että hän aikoo jatkaa kouluruokakuvien julkaisemista Instagramissa ja mielenosoituskin etenee suunnitellusti, ellei kaupunki sitä ennen ryhdy toimeen tilanteen muuttamiseksi.
– Silloin katsotaan nämä stepit sitten uusiksi.
Katso myös: Kouluruokakokki Linnea Vihonen kertoo, miten hän kehittäisi kouluruokaa parempaan suuntaan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras