Ruokatoimittajat palkitsivat Henri Alénin – kokille sataa kehuja: "Alénin työ on renessanssineron lonkeromaista"
Ravintoloitsija ja keittiömestari Henri Alén palkittiin torstaina Gastro-messuilla Ruokatoimittajat ry:n Ideasipuli-palkinnolla.
Helsingin Messukeskuksessa parhaillaan käynnissä olevilla Gastro-messuilla jaettiin torstaina Ruokatoimittajat ry:n Ideasipuli-palkinto. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi ruokakulttuurin edistämisestä merkittävälle vaikuttajalle. Tänä vuonna palkinnon sai kokki Henri Alén.
Ruokatoimittajat: Henri Alén on hieno roolimalli
Yhdistys perustelee tiedotteessaan tämän vuotista valintaansa. Henri Alén on löytänyt monta roolia, joissa rakentaa suomalaista ruokakulttuuria. Alénin päätyö sijoittuu ravintolakenttään, mutta idearikkaan ja helposti innostuvan ravintoloitsijan vaikutus ulottuu myös koteihin ja kouluihin – jopa kaduille. Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja Kati Pohja kehuu Henri Alénia hienoksi roolimalliksi niin nuorille alalle tulijoille kuin kaikille ruokakulttuurin parissa toimijoillekin.
– Ruokatoimittajat seuraavat ilolla ravintola-alan huippuammattilaista, joka ulottaa osaamistaan monipuolisesti yhteiskunnan eri osa-alueille. Vaikeiden vuosien aikana Alén on ollut monessa mukana, niin bisneksessä kuin hyväntekeväisyydessäkin, ja aina on välittynyt vaikutelmaa positiivisuudesta ja toimeen tarttumisesta, Pohja sanoo tiedotteessa.
Ruokatoimittajat nostavat valokeilaan Alénin toiminnan korona-aikana. Keittiömestari oli yksi ensimmäisistä, jotka kiidättivät ravintolaruokaa koteihin korona suljettua yhteiskunnan. MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto haastatteli tuolloin Alénia aiheesta.
Katso videolta Henri Alénin korona-ajan tempaus Emma Kimiläisen kanssa. Artikkeli jatkuu videon alla.
Ansioitunut monella saralla: "Henri Alénin työ on renessanssineron lonkeromaista"
Alén on myös luotsannut suomalaista ruokakulttuuria uusiin sfääreihin Finnjävel-ravintolassaan. Uurastus palkittiin Michelin-tähdellä vuonna 2021. Lisäksi kokki on ollut monessa hyväntekeväisyystempauksessa mukana. Ruokatoimittajien mukaan Alénin motivaatio lähteä mukaan tällaisiin kampanjoihin kumpuaa pyyteettömästä halusta ilahduttaa ihmisiä ja samalla saada itsellekin mielihyvää. Kokki oli muun muassa mukana toimittamassa yli sata ruokakassia erityislapsiperheille vuonna 2020.
Lisäksi Alén on ollut mukana tekemässä Ylen Voiko tätä syödä? -sarjaa, jossa pureuduttiin tulevaisuuden syömiseen. Ohjelma on myyty jo yli 30 maahan. Kaupan päälle keittiömestari tunnetaan erilaisten ruokabrändien, kuten Muru Babyn ja Komero Foodin, kasvona.
– Henri Alénin työ on renessanssineron lonkeromaista, ja häntä on vaikea lokeroida. Arvostuksesta omalla alalla kertoo viime vuonna kollegoilta saatu Ammattilaisten ammattilainen -tunnustus. Yksi arvostuksen mittari on kokeista aktiivisimpana some-keskustelijana tunnetun Alénin Twitter-tili, jolla on yli 53 000 seuraajaa, Ruokatoimittajat perustelevat valintaa tiedotteessaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"