Ruotsissa ihmetellään suomalaisten margariinitottumuksia: "Eivät voi ymmärtää tätä"
Naapurimaassamme Ruotsissa ihmetellään suomalaisten tapaa käyttää samaa margariinia niin leivän päälle kuin ruoanlaittoon.
Margariini on monessa suomalaiskodissa tuote, jota käytetään moneen eri käyttötarkoitukseen. Unileverin Trade Marketing Manager Eemi Lappalainen paljastaa tämän tavan tuottavan suurta ihmetystä ruotsalaisten kollegojen keskuudessa.
– Suomessa käytetään margariinia paitsi leivän päällä, myös ruoanlaittoon ja leivontaan. Ruotsalaiset kollegat eivät voi ymmärtää tätä, vaikka se on meillä aika normaalia, Lappalainen toteaa.
Suomalaisille rasia on luonnollinen vaihtoehto
Lappalaisen mukaan Ruotsissa ei ole totuttu käyttämään margariinirasioita, vaan rasioiden sijaan länsinaapurissamme ruoanlaittoon ja leivontaan käytetään leivontamargariinin tapaista tuotetta, Mildaa.
– Milda on vähän kuin meillä voipaketti, ja siellä ollaan totuttu käyttämään sitä. Meillä on taas ihan luonnollista ottaa purkki tai rasia, ja käyttää sitä myös ruoanlaittoon, Lappalinen selventää.
Tiedätkö, kuinka margariinirasia avataan, ja kuinka sitä käytetään oikeaoppisesti? Katso vastaus videolta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa