Saarioinen lopetti kaikessa hiljaisuudessa legendaarisen tuotteen valmistuksen: "Ymmärrettävästi moni jää sitä kaipaamaan"
Tunnettu suomalainen elintarvikeyritys Saarioinen on lopettanut usean leikkele- ja kestomakkaran valmistuksen. Näiden joukossa on myös legendaarinen lauantaimakkara.
Valmisruoistaan ja leikkeleistään tunnettu Saarioinen on lopettanut kaikessa hiljaisuudessa muun muassa lauantaimakkaran valmistuksen ja myynnin. Asia selvisi, kun makkarafanit alkoivat ihmetellä asiaa sosiaalisessa mediassa.
– Lasten herkku on lauantaimakkara. Minne se on kadonnut kauppojen hyllyltä? Saarioisten Facebook-sivuilla kyseltiin maaliskuun alussa.
Saarioisten vastaus vahvisti, että tuotetta ei tosiaan enää kaupoista löydy.
– On harmi tuottaa sinulle pettymys. Lauantaimakkaran valmistus on lopetettu. Olemme luopuneet leikkelemakkaroista ja kestomakkaroista vahvistaaksemme asemaamme tuoreen valmisruoan ykköstoimijana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa harmia.
Miksi lauantaimakkaran valmistus on lopetettu?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivu tiedusteli syitä lopettamispäätöksen taustalla suoraan Saarioisilta. Saarioisten kuluttajakokemuksesta vastaava johtaja Tia Yrjölä kertoo, että lauantaimakkara on ollut vähittäiskauppamyynnissä vuodesta 1992.
– Ymmärrettävästi moni jää sitä kaipaamaan. Lauantaimakkaran lisäksi lopetimme tammikuussa Kevyt metvursti ja Pepperoni –tuotteet, joiden kysyntä on pienentynyt viime vuosina. Siksi olemme tiivistäneet valikoimaamme ja leikkeleissä jatkamme suosituilla Kulta- ja Pippurisarjojen kokolihaleikkeleillä, Yrjölä perustelee.
Saarioisilla halutaan panostaa ja keskittyä nyt entistä enemmän valmisruokiin, sillä valmisruoka on yksi vähittäiskaupan nopeimmin kasvavia ryhmiä.
– Saarioinen on tuoreen valmisruoan ykkösmerkki ja markkinajohtaja. Esimerkkinä kevään uutuuksista lanseerasimme helmikuun alussa uuden Italia lautasella -ateriasarjan yhdessä kokki ja ravintoloitsija Sikke Sumarin kanssa. Vastaaviin valmisruokaa uudistaviin lanseerauksiin aiomme panostaa jatkossakin ja valmistaa suomalaisten lempiruoat myös tulevaisuudessa.
Lauantaimakkaraa valmistaa Suomessa edelleen muun muassa Atria, HK ja Snellman.
Lue myös: Tiesitkö tätä lauantaimakkarasta? Sisältää ainesosan, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi
***
Videolla: Muistatko vielä tämän vanhan lihamainoksen?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa