Seuraavien vinkkien avulla varmistat, että kaupasta lähtee mukaasi sopivan kypsä vesimeloni.
Poimi videolta talteen grillatun vesimeloni-halloumisalaatin resepti.
Mehukas vesimeloni on todellinen kesäherkku, joka sopii erinomaisesti erilaisiin juomiin, salaatteihin kuin sellaisenaan nautittavaksi.
Vesimelonin ostaminen voi kuitenkin toisinaan tuottaa haasteita. Kokonainen vesimeloni voi kotona paljastua raa'aksi ja mauttomaksi, tai puolestaan pehmeäksi ja ylikypsäksi. Mistä sopivan kypsän vesimelonin oikein tunnistaa?
Punnitse, koputa ja käytä silmiäsi
Paino on hyvä merkki, sillä kypsä hedelmä sisältää runsaasti vettä. Etsi siis yksilöitä, jotka ovat niiden kokoon nähden raskaita. Vesimelonin tulee myös olla pinnalta kova, eikä kuoressa saisi olla pehmeitä kohtia tai halkeamia.
Koputtaminen on yksi hyvä keino kokeilla, onko kokonainen meloni kypsä. Kypsästä melonista pitäisi kuulua koputtaessa ontto ääni. Raa’an tai ylikypsän melonin kohdalla ääni on paljon vaimeampi.
Myös keltainen kohta melonin pohjassa on todella hyvä merkki kypsästä melonista. Tämä kohta melonin pohjassa on se kohta, josta meloni on ollut kosketuksissa maahan. Syvän keltainen väri on merkki siitä, että meloni on saanut kypsyä pellolla riittävän pitkää, kun taas valkoinen merkki on merkki raa’asta, ruskea merkki ylikypsästä hedelmästä.
Kokonainen vesimeloni säilyy huoneenlämmössä
Kun kokonainen vesimeloni on tuotu kotiin, sitä ei tarvitse ahtaa heti jääkaappiin, sillä kokonainen vesimeloni säilyy huoneenlämmössä jopa kymmenen päivää. Leikattu vesimeloni säilyy ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa 3–5 päivää.
Jos olet ostanut kaupasta valmiiksi leikatun ja pakatun melonin, se kannattaa käyttää nopeammin. Pakattu vesimeloni saattaa muuttaa makuaan ja rakennettaan jo muutamassa päivässä.
Lähde: Today