Oletko huomannut? Pieni yksityiskohta paljastaa kaupassa hyvän ja kypsän vesimelonin
Vesimeloni on kesän takuuvarma ja raikas herkkupala. Kun kaupasta ostaa kokonaisen vesimelonin, mistä voi tietää sen olevan täydellisen makea ja kypsä?
Vesimeloni on monipuolinen hedelmä, jota voi syödä sellaisenaan tai hyödyntää sekä kesän suolaisissa että makeissa herkuissa. Vesimeloni sopii esimerkiksi erilaisiin salaatteihin tai jopa grillattavaksi. Mutta mistä tunnistaa kaupassa hyvän ja maukkaan vesimelonin?
Vinkki! Helppo, kesäinen vesimelonisalaatti valmistuu yhdistämällä vesimelonin kanssa fetajuustoa, balsamicokastiketta ja minttua tai basilikaa.
Ulkoapäin kaikki vesimelonit saattavat vaikuttaa samanlaisilta, mutta tutkimalla hedelmää tarkemmin, voit huomata eroja. Hyvän ja kypsän vesimelonin tunnistaminen on helppoa, jos tietää, mitä ja miten hedelmää pitäää tutkia. Tässä kolme tärppiä vesimelonin ostamiseen:
1. Tunnustele vesimelonin painoa ja tutki ulkonäköä
Vesimeloni pitäisi tuntua painavalta, koosta riippumatta. Suurin osa melonista on vettä. Valitse meloni, jonka kuori on tasaisen vihreä ja vahingoittumaton. Kolhiintuneet vesimelonit alkavat mädäntyä herkästi.
2. Keltainen täplä paljastaa kypsyyden
Vesimeloniin muodostuu täplä siihen kohtaan kuorta, jossa hedelmä on koskettanut maata. Kun tämä täplä on väriltään kerman keltainen, vesimeloni on kypsä.
3. Koputa vesimelonia
Kypsyys kannattaa tarkistaa myös koputtamalla melonia kevyesti kuoreen. Jos ääni on kumea ja ontto, meloni on mehukas ja kypsyys parhaimmillaan. Raa’assa melonissa ääni on vaimeampi.
Lähde: The Kitchn
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka