Takuuvarmat keinot kypsän vesimelonin tunnistamiseen – poimi vinkit!
Hyvälaatuisen ja kypsän vesimelonin valinta saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Näillä vinkeillä valitset täydellisen vesimelonin.
Vesimeloni on herkullinen ja monikäyttöinen hedelmä, joka on parhaimmillaan kypsänä. Tiesitkö, että juuri tästä syystä vesimeloni kannattaa säilyttää huoneenlämmössä?
Mehukas vesimeloni on painava ja symmetrinen
Valitse ostoskoriisi kokoonsa nähden painava meloni. Vesimelonin painosta yli 90 prosenttia on vettä, joten tästä syystä kypsä meloni on suhteellisen painava.
Valitse meloni, jonka kuori on tasaisen vihreä ja vahingoittumaton. Kolhiintuneet vesimelonit alkavat mädäntyvät herkästi.
Mehukkaan melonin tulisi olla muodoltaan symmetrinen. Epämuodostunut meloni voi tarkoittaa sitä, ettei se ole kypsynyt tasaisesti.
Kypsyys kannattaa tarkistaa koputtamalla melonia kevyesti kuoreen. Jos ääni on kumea ja ontto, meloni on valmis syötäväksi.
Säilytä huoneenlämmössä
Kokonainen vesimelonia tulisi säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaapissa säilytettynä se muuttaa helposti makuaan. Mitä korkeampi vesipitoisuus hedelmässä on, sitä helpommin se vetistyy jääkaapissa säilytettynä. Jos haluat viilentää melonin, voit nostaa sen jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kokonainen vesimeloni säilyy jopa viikon huoneenlämmössä sen paksun kuoren ansiosta.
Paloiksi leikattu meloni tulee kuitenkin aina säilyttää jääkaapissa. Palat kannattaa kääriä kelmuun, jotta ne eivät ime itseensä makua muista elintarvikkeista.
Lähteet: foodchannel.com, kasvikset.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa