Pieni yksityiskohta paljastaa hyvän ja kypsän vesimelonin ruokakaupassa
Vesimeloni on kesän takuuvarma ja raikas herkkupala. Kun kaupasta ostaa kokonaisen vesimelonin, mistä voisi tarkistaa sen kypsyyden?
Vesimeloni on monipuolinen hedelmä, jota voi syödä sellaisenaan tai hyödyntää sekä kesän suolaisissa että makeissa herkuissa. Vesimeloni sopii esimerkiksi erilaisiin salaatteihin tai jopa grillattavaksi. Mutta mistä tunnistaa kaupassa hyvän ja maukkaan vesimelonin?
Vinkki! Helppo, kesäinen vesimelonisalaatti valmistuu yhdistämällä vesimelonin kanssa fetajuustoa, balsamicokastiketta ja minttua tai basilikaa.
Ulkoapäin kaikki vesimelonit saattavat vaikuttaa samanlaisilta, mutta tutkimalla hedelmää tarkemmin voit huomata eroja. Hyvän ja kypsän vesimelonin tunnistaminen on helppoa, jos tietää, mitä ja miten hedelmää pitäää tutkia. Tässä kolme tärppiä vesimelonin ostamiseen:
1. Tunnustele vesimelonin painoa ja tutki ulkonäköä
Vesimelonin pitäisi tuntua painavalta, koosta riippumatta. Suurin osa melonista on vettä. Valitse meloni, jonka kuori on tasaisen vihreä ja vahingoittumaton. Kolhiintuneet vesimelonit alkavat mädäntyä herkästi.
2. Keltainen täplä paljastaa kypsyyden
Vesimeloniin muodostuu täplä siihen kohtaan kuorta, jossa hedelmä on koskettanut maata. Kun tämä täplä on väriltään kerman keltainen, vesimeloni on kypsä.
3. Koputa vesimelonia
Kypsyys kannattaa tarkistaa myös koputtamalla melonia kevyesti kuoreen. Jos ääni on kumea ja ontto, meloni on mehukas ja kypsyys parhaimmillaan. Raa’assa melonissa ääni on vaimeampi.
Lue myös: Kari Aihinen vinkkaa yllättävän grillattavan: "Häiriintyneen oudon, mutta superhyvän makuinen"
Katso myös: Kaksi helppoa tapaa paloitella vesimeloni
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa