Suomalaiset ovat ottaneet oman maun mukaan koottavat salaattiannokset omakseen. Suosituimmat ainesosat Suomessa ovat jo pitkään olleet jäävuorisalaatti, kurkku ja kermainen chilipasta, mutta kärkipaikoille nousee myös broileri eri muodoissa.
Poimi videolta resepti caesar-salaatin valmistukseen.
Vaikka salaattibaarien tarjonta monipuolistuu koko ajan, samat kestosuosikit ovat pitäneet pintansa jo useamman vuoden. Suosituimpina ainesosina ovat pysytelleet vihersalaatin peruspilarit, jäävuorisalaatti ja kurkku, joista kumpikaan ei ole pudonnut toviin pois kärkikaksikosta.
Suomalaisten salaattimaku on melko samanlainen paikkakunnasta riippumatta, ja suurimmat erot näkyvät lähinnä trendikkäiden ja vegaanisten ainesosien suosiossa, joka vaihtelee alueittain.
– Vuonna 2014 lanseerattujen minilihapullien suosio yllätti meidät, sillä suomalaiset ovat aiemmin valinneet salaattiannoksensa proteiinin lähteeksi lähinnä juustoja ja broileria sen eri muodoissa. Minilihapullista on kuitenkin tullut kestosuosikki, jota menee tasaisesti joka puolella Suomea, Picadeli Finland Oy:n kategoriapäällikkö Sanna Kariluoto kertoo.
Toinen yllättäjä on 6. sijalle yltänyt raikas vesimeloni, joka maistuu suomalaisten salaateissa etenkin kesäaikana.
Ruotsalaisille maistuvat puolestaan avokadot, katkaravut ja pasta.
Salaattibaarien TOP 10, Suomi
1. Jäävuorisalaatti
2. Kuutioitu kurkku
3. Kermainen chilipasta
4. Kuutioitu broileri
5. Viipaloitu broileri
6. Vesimeloni
7. Pico de Gallo
8. Salaattijuusto
9. Julienne-porkkana
10. Kirsikkatomaatti
Salaattibaarien TOP 10, Ruotsi
1. Kermainen chilipasta
2. Viipaloitu broileri
3. Pasta bruschetta
4. Avokado
5. Salaattijuusto
6. Pesto-pastasalaatti
7. Melonisekoitus
8. Keitetty kananmuna
9. Katkaravut
10. Maissi
Lähde: PicaDeli