Suomalaisilla selkeät huoltoasemaherkut: Tämä tuote lähtee kesäkuukausina puolen miljoonan asiakkaan matkaan
Kesällä huoltoasemien asiakkaat vaihtavat vaaleapaahtoisen kahvin tummaan ja ostavat matkaan jäätelöä ja virvoitusjuomia, Neste K -ketjun numerodata paljastaa.
Videolla näytetään, kuinka ABC-huoltoasemien suosikkiannos oikein valmistetaan.
Suomalaisilla huoltoasemilla pitää kiirettä kesäsesonkina – etenkin heinäkuussa. Neste K -ketjun johtaja Mikko Paukkosen mukaan ravintoloissa syöminen on nouseva trendi, joka heijastuu myös huoltoasemille. Nesteen liikenneasemilla ravintola-annoksia myydään kesäkuukausina huikeat 750 000 kappaletta.
LUE MYÖS: Tätä einesruokaa himoitaan ympäri Suomen – ”nousi suosikiksi kaikkialla, kaikissa ikäryhmissä”
– Aurinkoinen toukokuu vahvisti tätä kehitystä, sillä ravintolaruokailujen määrä kasvoi yli 30 prosenttia edelliseen toukokuuhun verrattuna, kertoo Paukkonen.
Kasvaneiden asiakasmäärien lisäksi lomakausi näkyy myös ostoksissa. Ruokakaupan puolella kesällä parhaiten kauppaansa tekevät virvoitusjuomat, erilaiset nopeasti syötävät tuotteet munkeista valmispitsoihin sekä mökkieväiksi sopivat perustuotteet, kuten maitotuotteet, leivät, mehut, keksit, snacksit ja kasvikset.
Virvoitusjuomia kesällä myydään 1,2 miljoonaa pulloa ja tölkkiä. Sämpylöitä, patonkeja ja muita voileipätuotteita myydään 400 000 kappaletta.
Kesän aikaistuminen näkyi jäätelönkulutuksessa
Suomalaisilla huoltoasemakävijöillä on yksi selkeä huoltoasemaherkku; jäätelö. Kesäkuukausina arviolta puoli miljoonaa asiakasta ostaa jäätelön.
– Neste K -asemilla kerta-annosjäätelöitä myydään kesäkuukausina 70 prosenttia asemien koko vuoden jäätelömyynnistä. Kesän aikaistuminen näkyi kasvaneena jäätelönkulutuksena myös toukokuussa, kertoo Paukkonen.
LUE MYÖS: Kulutus kaksinkertainen italialaisiin verrattuna! Jäätelötehtailija paljastaa syyn suomalaisten ympärivuotiseen jäätelöhimoon
Myös kuuma kahvi myy hyvin, ja kesäkuukausina kahvia liikenneasemilla juodaan noin 2 miljoonaa kuppia, eli 415 000 litraa. Vaikka kahvi myy ympäri vuoden, kahvimaku muuttuu hieman kesällä. Joka kolmas kuppi kahvia myydään tummapaahtona ja erikoiskahvien suosio lisääntyy tasaisesti.
Lähde: Neste K
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka