Valkosuklaa sopii oivasti marjapiirakkaan. Tällä reseptillä valmistuu perinteinen marjapiirakka, jonka täyte tehdään kermaviiliin.
Helppo marjapiirakka valmistuu yksinkertaisesta pohjataikinasta ja kermaviilitäytteestä. arjapiirakassa voi hyödyntää joko tuoreita tai pakastettuja marjoja.
Valmis piirakka vain mehevöityy entisestään jääkaapissa, joten piirakka maistuu loistavasti myös seuraavana päivänä.
Valkosuklaa-marjapiirakka
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 kananmuna
150 g voita
Täyte:
4 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
vanilliinisokeria
0,5 l marjoja
100 g valkosuklaata
Aloita valmistamalla piirakkapohja. Mittaa vehnäjauho taikinakulhon pohjalle ja lisää päälle leivinjauhe. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho lusikalla yhteen. Lisää seuraavaksi sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
Painele valmis taikina voidellun piirakkapohjan päälle. Valmista seuraavaksi täyte.
Kaada kulhoon kermaviili ja riko joukkoon kananmunat. Lisää lopuksi vanilliinisokeri ja sekoita tasaiseksi.
Kaada marjat piirakkapohjan päälle. Lisää marjojen päälle murskattu valkosuklaa ja kaada lopuksi päälle kermaviilitäyte.
Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Anna piirakan vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua.