1. Taikinan valmistus yleiskoneessa: Mittaa jauhot ja sokeri yleiskoneeseen ja lisää paloiteltu voi. Käytä konetta pari sekuntia kerrallaan, kunnes seos on murumaista. Lisää muna ja maito ja sekoita noin 20 sekuntia, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
2. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Pistele piiraspohja haarukalla ja kaada päälle mustikat. Sekoita sokeri ja Maizena ja ripottele seos marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
3. Vaniljakastike: Kaada kattilaan maito ja 2 dl kermaa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa mustat siemenet kermamaitoon. Lisää nesteeseen myös tanko ja kiehauta. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon tilkka kermamaitoa ja jatka vatkaamista hetki. Sekoita munavaahto kermamaitoon ja kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä keitä. Vatkaa loppu kerma ja kääntele varovasti jäähtyneeseen vaniljakastikkeeseen. Tarjoa piiras lämpimänä kylmän kastikkeen kera.