Italialais-amerikkalainen kokki ja ruokakirjailija Marcella Hazanin kotitekoinen tomaattikastike sisältää salaisen ainesosan.
Tomaattikastikkeen valmistaminen, tuli se sitten pastaan, pizzaan tai kastikkeeksi lihapullille, on äärettömän helppoa. Vaikka päivittäistavarakaupoista löytyykin runsain mitoin valmiita vaihtoehtoja, on kotitekoinen versio aina hieman maukkaampi ja tulee myös edullisemmaksi.
Monet asiantuntijat suosittelevat lisäämään tomaattikastikkeeseen hieman sokeria, sillä se tasapainoittaa happaman tomaatin makua täydellisesti.
Jo edesmenneen italialais-amerikkalaisen kokki ja ruokakirjailija Marcella Hazanin mielestä kotitekoiseen tomaattikastikkeeseen kuuluu kuitenkin ehdottomasti voi. Tämä saattaa kuulosta erikoiselta, sillä yleensä italialaisessa keittiössä lotrataan oliiviöljyllä eikä suinkaan voilla.
Hazanin mukaan voin lisääminen tomaattikastikkeeseen tekee siitä astetta pehmeämpää ja voi tasoittaa purkkitomaattien happoisuutta. Hazan muistuttaa myös, ettö voita käytetään raaka-aineena erityisesti Emilia-Romagnan alueella Italiassa. Sieltä on kotoisin muun muassa kuuluisa bolognesekastike.
Tomaattikastike Marcella Hazanin tapaan
1 sipuli, puoliksi leikattuna
1 tölkki luumutomaatteja (esim. Mutti)
5 rkl voita (tai vähemmän)
suolaa
Sulata voi pannussa. Lisää tölkkitomaatit, sipulinpuolikkaat sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna porista hiljalleen kattilassa. Riko tomaattien rakennetta kattilassa puuharukan avulla kastikkeen kypsyessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Poista kastikkeesta sipulin puolikkaat ja tarjoile valmis tomaattikastike esimerkiksi pastan kanssa.
Lähde: Fine Dining Lovers
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.