Jamie Oliverin supertomaattikastike on arjen pelastus – ”loistava pakastimen ruokapilari”
Säilykekirsikkatomaateista, chilistä, valkosipulista ja basilikasta syntyy hetkessä maukas ja monikäyttöinen kastike.
Myös monikäyttöinen pesto on helppo valmistaa itse. Katso resepti videolta.
Vain muutamasta ainesosasta valmistuva tomaattikastike sopii monien ruokien, kuten pastan tai pizzan valmistukseen. Makeat säilykekirsikkatomaatit tekevät kastikkeesta aidosti elegantin, eläväisen ja voimakkaan kesäisen, Jamie Oliverin uunituoreessa Jamien italialainen keittiö -kirjassa kerrotaan.
Valmista kastiketta reseptistä tulee noin litran verran, eikä sen valmistus ei vie paria kymmentä minuuttia kauempaa. Kastike säilyy kylmässä enimmillään viikon. Vaihtoehtoisesti voit jakaa kastikkeen nimikoituihin pakastepusseihin ja pakastaa myöhempää käyttöä varten.
– Rehellisesti sanottuna pyöräytän kastike-erän aina ehtiessäni ja käytä sitä sitten jos jonkinmoisiin ruokiin seuraavina päivinä. Tämä on loistava pakastimen ruokapilari, kirjassa kerrotaan.
Supertomaattikastike
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 tuoretta punaista chilipaprikaa
1 iso nippu tuoretta basilikaa
4 tlk säilykekirsikkatomaatteja (á 400 g)
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita viipaleet keskilämmölle isoon kattilaan, jossa on kaksi ruokalusikallista öljyä. Paista valkosipulit kevyesti kullanruskeiksi välillä sekoitellen. Puolita tällä välin chilit pituussuunnassa ja lisää puolikkaat kattilaan. Halutessasi voit poistaa chilin siemenet. Revi basilika joukkoon varsineen kaikkineen.
Rutista tomaatit puhtain käsin kattilaan, kiepauta hieman vettä jokaisessa säilyketölkissä ja kaada nesteet perään. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna hautua 10–15 minuuttia.
Voit jättää valmiin kastikkeen joko kokkareiseksi tai siivilöidä sen painamalla ainesosat siivilän lävitse. Tarkista maku ja lisää joukkoon suolaa ja mustapippuria. Käytä kastike heti tai peitä kannella ja laita jääkaappiin.
Lähde: Jamie Oliver, Jamien italialainen keittiö, Readme 2018
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka