1. Kaada tomaatit suureen kannelliseen astiaan. Lisää suola ja oliiviöljy. Murskaa käsin tai sauvasekoittimella.
2. Lisää tomaattien joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet, joiden vihreät osat on poistettu, sekä runsas kourallinen revittyjä basilikanlehtiä. Älä enää tässä vaiheessa käytä sauvasekoitinta, vaan sekoita ainekset tomaatin joukkoon esimerkiksi puukauhalla.
3. Peitä ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia. Jos haluat, voit valmistaa tomaattikastikkeen jo edellisenä päivänä ja jättää sen maustumaan jääkaappiin yön yli.
4. Kun laitat kastiketta pizzan päälle, ota valkosipulinkynnet pois. Kastikkeen on tarkoitus olla suhteellisen nestemäistä, ei siis kokoon keitettyä tai paksua. Mikäli pidät hieman tiiviimmästä tai paksummasta kastikkeesta, voit tekovaiheessa kaataa osan tölkkitomaattien nesteestä pois.