Maailman paras tomaattikastike pizzalle
" Ei kokoon keittämistä, ei mitään kikkailua!" Pizze-kirjan kirjoittaja Saku Tuomisen mukaan täydelliseen tomaattikastikkeeseen tarvitaan vähän tomaattia, oliiviöljyä, suolaa, basilikaa sekä valkosipulia. Tölkkitomaatit voi reseptissä korvata tomaattimurskalla. Paseerattu tomaatti säästää totta kai vaivaa, mutta se ei sovellu tähän tarkoitukseen aivan yhtä hyvin, koska se on selvästi makeampaa ja hieman teollisemman makuista. Resepti: Pizze, Saku Tuominen & Luca Platania (Otava, 2015)
Ainekset
- 2 tlk kuorittuja tomaatteja
- 20 g suolaa
- 20 g oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- Tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Kaada tomaatit suureen kannelliseen astiaan. Lisää suola ja oliiviöljy. Murskaa käsin tai sauvasekoittimella.
2. Lisää tomaattien joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet, joiden vihreät osat on poistettu, sekä runsas kourallinen revittyjä basilikanlehtiä. Älä enää tässä vaiheessa käytä sauvasekoitinta, vaan sekoita ainekset tomaatin joukkoon esimerkiksi puukauhalla.
3. Peitä ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia. Jos haluat, voit valmistaa tomaattikastikkeen jo edellisenä päivänä ja jättää sen maustumaan jääkaappiin yön yli.
4. Kun laitat kastiketta pizzan päälle, ota valkosipulinkynnet pois. Kastikkeen on tarkoitus olla suhteellisen nestemäistä, ei siis kokoon keitettyä tai paksua. Mikäli pidät hieman tiiviimmästä tai paksummasta kastikkeesta, voit tekovaiheessa kaataa osan tölkkitomaattien nesteestä pois.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka