Ruoka-annosten kuvaaminen on tullut osaksi jokapäiväistä elämäämme. Vaikka ruoan kuvaamisessa ei sinänsä ole mitään väärää, sillä on kuitenkin varjopuoli, jota harva tulee ajatelleeksi.
Videolta voit katsoa, mitä mieltä suomalaiskokit Pipsa Hurmerinta ja Kari Aihinen vierailivat ovat maamme ruokakulttuurin kehittymisestä.
Sosiaalinen media ja siellä leviävät ruokakuvat ovat tuoneet mukanaan myös lieveilmiön, jota harva ruokansa kuvaava tulee ajatelleeksi. Asiantuntijan mukaan syömämme ruokamäärät ovat nimittäin kasvaneet ruokakuvien yleistymisen myötä.
Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että saadaksemme kauniita kuvia, meidän täytyy usein latoa lautasillemme enemmän ruokaa, kuin olisimme muuten tehneet. Kuulostaako tutulta?
Annoksen kalorimäärä saattaa kaksinkertaistua
Kuva puurolautasellisesta mansikkahillon kanssa voi olla arkea, mutta saadaksemme annoksesta kauniimman ja somekelpoisemman, saatamme lisätä puuron päälle niin marjoja, granolaa, suklaata, pähkinöitä tai mitä tahansa, mikä tekee annoksesta kauniin.
Vaikka kaikki nämä asiat viimeistelevät annoksen, terveysalalla työskentelevän Amanda Meixnerin mukaan ne eivät ole välttämättömiä jokapäiväisessä ruokavaliossa. Hahmottaakseen sosiaalisen median vaikutusta, Meixner jakoi Instagramissa silmiä avaavan kuvaparin.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
– Kun yrität tehdä ruoastasi todella nätin ja liioitellun Instagramia varten, tulet ylittäneesi annoskoon, Meixner toteaa.
Kuvaparin mukaan aamupala, joka muuten sisältäisi 320 kilokaloria, saattaa sosiaalista mediaa varten muokattuna sisältää kaloreita jopa kaksikertaisen määrän.
Jos haluat nauttia runsaasta annoksesta kaikkien herkkuja kera, se on täysin sallittua silloin tällöin, mutta päivittäinen herkuttelu saattaa kostautua kasvaneena vaa'an lukemana. Tämä kannattaa pitää mielessä etenkin silloin, jos kesäkunto siintää mielessä.
Lähde: Metro
***