Pizzerioiden listoilta löytyy yleensä täytevaihtoehdoiksi sekä salamia että pepperonia. Mitä eroa näillä kahdella kestomakkaralla on?
Suolaiset makkarat antavat pizzalle lisäpotkua. Salami ja pepperoni ovat samankaltaisia täytevaihtoehtoja, mutta erojakin näiden kahden väliltä löytyy.
Salami on italialainen, ilmakuivaamalla valmistettu kestomakkara. Yleensä se valmistetaan sianlihasta ja silavasta. Eri puolilla Italiaa on omat versionsa salamista, mutta yleisesti kestomakkara maustetaan esimerkiksi yrteillä, suolalla, pippurilla, viinillä tai viinietikalla.
Pepperoni on yhdysvaltalais-italialainen, mausteinen salamimakkara, jonka valmistuksessa käytetään yleensä naudan- ja sianlihaa. Pepperoni eroaa salamista sen mausteisuuden vuoksi. Pepperoni maustetaan usein esimerkiksi paprikalla ja cayennepippurilla, jotka antavat makkaralle maun lisäksi pepperonille tunnusomaista kirkkaammanpunaista väriä. Pepperoni on maultaan paitsi mausteisempi, myös lievästi tulinen.
Lähteet: meatandsausages.com, igourmet.com