Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Samppanjapullo auki veitsellä sivaltaen – näin temppu tehdään!

Samppanjapullo
Shutterstock
Julkaistu 23.01.2015 22:01

MTV LIFESTYLE

Samppanjapullon avaaminen miekalla viiltäen ei ole niin vaikeaa kuin päällepäin vaikuttaisi.

Sabrage on Napoleonin ajoilta peräisin oleva, alkujaan ranskalainen menetelmä, jossa samppanjapullo avataan miekalla tai veitsellä viiltäen. Menetelmä perustuu samppanjapullossa olevaan paineeseen, joka työntää korkin pois paikoiltaan.

Temppu näyttää vaikeaselkoiselta, mutta on todellisuudessa yllättävän helppoa toteuttaa. Jos viilto toteutetaan oikeaoppisesti, pullon lasinen kaula katkeaa siististi ja kuohuva samppanja huuhtoo mahdolliset sirut pois.

Tempun tarpeellisuudesta voidaan tosin olla montaa mieltä. Ainakin se aiheuttaa jonkin verran arvokkaan samppanjan hukkaan valumista kuohunnan mukana.

Sabrage voi onnistua myös kuohuviinipullolla, mutta mitä halvempi pullo on, sitä todennäköisemmin viilto epäonnistuu. Tämä johtuu siitä, että edullisissa kuohuviinipulloissa ei ole tarpeeksi painetta korkin irtoamiseen viillon avulla.

Vaikka viiltäminen näyttää videolla helpolta toteuttaa, emme suosittele temppua kokeiltavaksi kotioloissa suin päin.

Katso videolta, miten temppu tehdään!

Lähde: Food52.com

Tuoreimmat aiheesta

Viinivinkit