Samuli vinkkaa nokkelan käyttötavan leivänpaahtimelle – oletko itse hoksannut?
Leivänpaahdinta ei kannattaisi edes kutsua leivänpaahtimeksi, toteaa sesonkiajattelua edistävän Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.
Kuten olemme aiemminkin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla todenneet, leivänpaahtimesta todella on moneksi. Kapistuksessa voi paahtaa muun muassa somehitiksi nousseita quesadilloja. Toimittajamme testasi myös viime vuonna pihvin paistamista leivänpaahtimella.
Paahda paahtimella pullaa!
Nyt Satokausikalenteri-yrityksestä tuttu Samuli Karjula vinkkaa paahtimelle jälleen uudenlaista käyttöä: hän nimittäin suosittelee kokeilemaan pullaviipaleiden paahtamista.
Pidä mielessä paloturvallisuus! Muistathan, että aivan kaikkea ei paahtimessa kuitenkaan kannata paahtaa paloturvallisuusriskin vuoksi. Älä laita paahtumaan esimerkiksi liian rasvaisia ainesosia. Muista puhdistaa paahdin säännöllisesti irtomuruista ja muusta liasta. Älä kajoa metalliesineellä paahtimen sisään sähköiskuvaaran vuoksi.
– Rikkaat ritarithan tehdään yleensä kuivahtaneesta pullasta pannulla, mutta nämä ovat sitten varmaan todella köyhät ritarit paahtimessa, Samuli nauraa.
Kun kuivahtaneet pullaviipalet heittää leivänpaahtimeen paahtumaan ja lopuksi vielä voitelee voilla, saa todella helposti aikaan maistuvan herkun.
– Jos pulla on jo ehtinyt kuivahtaa, niin parempi se on nautiskella paahtimen kautta kuin pöytäkuivana. Lisäksi kardemumma tulee kivasti läpi, kun pulla hieman paahtuu.
Kokeile myös pinaattilettujen paahtamista
Eikä paahtamispuuhia todellakaan kannata rajata pelkkään leipään ja pullaan, Samuli muistuttaa.
– Leivänpaahtimella voi paahtaa pinaatti- ja porkkanaletut. Luulisin, että se on myös energiatehokkaampaa kuin pannulla paistaminen ja mikrossa niistä tulee pahoja, Samuli vinkkaa ja toteaa vielä:
– Jos leivänpaahtimen nimi olisi muu kuin leivänpaahdin, niin ihmiset käyttäisivät sitä varmaan vapaammin.
Joten ei kun pullaviipaleita ja pinaattilettuja ostamaan ja paahdin tehokäyttöön!
Lisäys: 2.11. klo 7.24: Lisätty muistutus paloturvallisuuden huolehtimisesta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka