Tätä moni ei ole tajunnut kananmunalle tehdä! Testasimme somessa villitsevän ohjeen: "Jatkoon!"
Raastettu kananmuna maistuu hämmästyttävän hyvältä leivän päällä.
Oletko hullaantunut monen muun tavoin avokadoleipiin, mutta kaipaisit niihin jotain pientä ekstraa? Tai himoitsetko ruisleipää munavoilla, mutta jotenkin raikkaampana versiona?
Kummassakin tapauksessa vastaus ongelmiisi löytyy uudesta TikTok-trendistä, jossa leivän päälle raastetaan, kyllä, raastetaan keitettyä kananmunaa.
Raastaminen ei tietenkään varsinaisesti muuta kananmunan makua mitenkään, mutta koostumuksessa on jotain hauskaa ja omalla tavallaan herkullista.
MTV Uutiset testasi näppärän niksin.
Raastetulla kananmunalla suursuosio TikTokissa
Raastettu kananmuna muistuttaa rakenteeltaan hieman kuohkeaa ja hienoa juustoraastetta, minkä takia sitä on helppo ripotella erilaisten ruokien päälle.
Sosiaalisen median ruokaintoilijat ovat kokeneet, että se sopii kuitenkin parhaiten juuri avokadoleivän päälle.
TikTok-tili healthyisfoodsin raastetulla kananmunalla höystetyn avokadoleivän ohjevideolla on jo yli 3,5 miljoonaa katselukertaa ja sittemmin tiliä pitävä Sarah Thomas-Drawbaugh on lisännyt munaraastetta myös esimerkiksi pestopastaan ja ramen-annoksen päälle.
Kommenttien perusteella moni seuraajista on innostunut testaamaan reseptiä ja ihastunut valmistustapaan tyystin.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Testasimme reseptin
Raastetulla kananmunalla höystetyn leivän valmistaminen on superyksinkertaista.
Laita kananmuna kiehumaan (testimme mukaan 9 minuutin muna oli koostumukseltaan vielä aavistuksen liian pehmeä) ja siirrä se sitten välittömästi jäähtymään kylmään veteen. Raastamista helpottaa merkittävästi, kun maltat antaa kananmunan oikeasti jäähtyä.
MTV:n testin mukaan jäähtynyttä kananmunaa oli alkuun hyvin helppo raastaa – valkuainen näytti jopa hämmentävän paljon raastetulta mozzarellalta. Keltuaisen kohdalla raastaminen kuitenkin vähän hankaloitui ja kananmuna hajosi, mutta pienellä vaivannäöllä loppuosankin sai raastettua leivän päälle.
– Parmesaaniraastinta en voi suositella, koska kananmuna meni silloin liian muhjuksi. Ehkä se toimisi todella kovaksi keitetyllä ja kylmällä kananmunalla, MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen ruokatoimittaja Petra Tuominen kommentoi.
Koostumus oli ihanan ilmava ja todella "seuraavalle tasolle viety" kananmunaleipä. Viehätystä tähän on hankala selittää, mutta keitetty kananmuna raastettuna oikeasti myös maistui jotenkin paremmalta.
– Lopputuloksesta tuli todella näyttävä ja leipä toi ripauksen luksusta tavalliseen tiistaiaamuun. Todella helposti sai siis tehtyä erittäin maukkaan aamiaisleivän. Kananmuna maistui raastetussa muodossa todella hyvältä. Viimeistelin leipäni vielä parmesaaniraasteella ja chilihiutaleilla. Jatkoon! Tuominen toteaa.
Lue myös: "Voileipäkuninkaan" helposta niksistä tuli hitti – rapean juustoinen herkku syntyy hetkessä!
Katso myös: Näin valmistuu "Toaster-Dilla" eli paahtimessa valmistuva quesadilla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiirakka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan