Tiesitkö, että juustoakin voi pakastaa? Voit säästää rahaa erityisesti silloin, kun tarvitset juustoraastetta.
Sari vinkkasi Facebookin suositussa säästöryhmässä kikan, jonka avulla hän kertoo säästävänsä juusto-ostoksilla.
– Juustoraaste on kallista. Ostan alesta aina kokonaisia juustoja ja raastan pakkaseen, Sari kertoi ryhmässä.
Lue myös: Leivän päälle ensin kinkkua vai juustoa? Pasilta ylivertainen ratkaisu: "Nyt loppuu se iänikuinen vääntö"
Näppäriä annospusseja
Sari raastaa juustoja valmiiksi annospusseihin niin, että hänen teini-ikäiset lapsensa voivat ottaa pakastimesta valmista raastetta esimerkiksi tortillojen täytteeksi.
Sarin vinkki on kerännyt runsaasti kiitosta Facebook-ryhmässä. Jotkut ovat kuitenkin epäilleet sitä, ettei juusto ehkä kestäisi kovin hyvin pakastamista.
– Meillä ainakaan ei juusto ole mennyt miksikään – sitä on jo vuosia raastettu pakkaseen. Eikä se siellä kauaa yleensä ehdi olla, kun kolme teiniä sieltä kaivaa ne käyttöön, Sari kertoo MTV Uutisille.
Lue myös: Jere testasi kekseliään niksin juuston höyläämiseen: "Vau!"
Pizzaraasteella ja juustoraasteella on eroa
Ryhmässä myös muistutetaan, että joidenkin valmiiden juustonkaltaisten raasteiden joukkoon lisätään ainesosia, joita ei palajuustoissa ole. Raasteissa voi olla esimerkiksi palmuöljyä tai selluloosaa.
Valion mukaan juuston pakastusajaksi suositellaan korkeintaan kolmea kuukautta. Sulata juusto jääkaapissa ja käytä mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
Joissain pizzaraasteissa itse juustoa on noin puolet tuotteesta – loput voi olla juustonkaltaista kasvirasvavalmistetta. Tuotteen nimi yleensä paljastaa jotain tuotteen sisällöstä. Pizzajuustoraaste on juustoa, mutta pelkkä pizzaraaste sisältää muutakin.
Joka tapauksessa, kokonaisen juustopalan ostaminen ja itse raastaminen tulee usein halvemmaksi kuin valmiin raasteen käyttö.
Lue myös: Angelo tekee palkittua pizzaa Naantalissa – ihmettelee yhtä asiaa Suomessa: "Löytyy melkein bensa-aseman hyllystä"
Muista neuvo myös parmesaaniostoksilla
Moni kertoo säästöryhmässä ostavansa palajuustoja kauppojen ilta-alesta, raastavansa ne ja pakastavansa myöhempää käyttöä varten.
Neuvo kannattaa pitää mielessä myös esimerkiksi hintavamman parmesaanin osalta. Myös parmesaania voi pakastaa pienissä annospusseissa raasteena, ja käyttää sitten ruoanlaitossa tai lisukkeena.
Katso myös video: Nerokas niksi juuston höyläämiseen!
0:55