Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suomalaisbaarimestari paljastaa, mitä lasistasi löytyy vuonna 2019: ”Kuulostaa paperilla perverssiltä”

6:22img
Videolla annetaan reseptit kuuteen helppoon drinkkiin.
Julkaistu 29.12.2018 17:02

Emmi Niiniaho

Baarimestarin mukaan nykyään ei olla enää niin tarkkoja sen suhteen, mitä voi ja ei voi yhdistää drinkeissä.

Baarimestari Henu Lahti paljastaa Makuja.fi:lle, että ensi vuonna cocktailtrendi ei tule keskittymään minkään yhden drinkin ympärille. Drinkkien sekoittamisessa vallitsee nyt vapaus – mitä oudompi, sen parempi!

Lyhyistä pitkiin drinkkeihin

Tämän hetkinen cocktailkulttuuri on keskittynyt väkevien ja lyhyiden drinkkien ympärille. Ilmiö on nostanut pinnalle muun muassa Negronin ja Whiskey Sourin.

– Baarimestarit tutkivat paljon vanhoja reseptejä drinkeistä, jotka oltiin jo ehkä vähän unohdettu, mutta mitkä nostettiin nyt uudelleen jalustalle, Lahti kertoo.

Cocktail

Ensi kesänä baareissa nautitaan enemmän pitkiä cocktaileja.

Lahti vieraili lokakuun alussa London Cocktail Week -tapahtumassa, missä hän huomasi, että trendi on siirtymässä poispäin väkevistä ja lyhyistä cocktaileista enemmän raikkaiden ja pitkien drinkkien suuntaan.

– Se on ehkä se, mitä kesällä 2019 on odotettavissa, että baarimikot tekevät enemmän pitkiä ja ”freshejä” cocktaileja, mistä ihmiset ehkä enemmän myös tykkää, Lahti kommentoi.

Mitä oudompi, sitä parempi

Myös viskin ystäville on hyviä uutisia: Single malt -pohjaiset drinkit trendaavat tällä hetkellä maailmalla.

– Ne ovat makumaailman kannalta hieman haastavia, mutta ihan hauskoja drinkkejä. Viskejä ei tuoda mitenkään tylsästi esille, vaan single maltinkin maut tuodaan esille raikkaissa ja pitkissä cocktaileissa, Lahti kertoo.

LUE MYÖS: Palkittu baarimestari paljastaa takuuvarmat makuparit: Näin nostat kotitekoiset drinkit aivan uudelle tasolle!

Yhtenä esimerkkinä Lahti nostaa esille drinkin, jossa oltiin yhdistetty single malt -viskiä, sekä pina colada -siirappia.

– Kuulostaa paperilla perverssiltä, mutta se oli ihan yllättävän hyvää, Lahti kertoo.

Cocktailien sekoittamisessa sopiikin nykyisin kokeilla mitä erikoisempia yhdistelmiä, Lahden mukaan rajat ovat niin sanotusti murrettu. Mitä oudompi kombo, sitä mielenkiintoisempi. 

Tuoreimmat aiheesta

Drinkit