Lohipihvit ovat helppoa ja herkullista ruokaa, joka maistuu taatusti koko perheelle. Nämä säilykelohesta syntyvät pihvit valmistuvat yhdessä kulhossa, joten säästyt samalla myös turhilta tiskeiltä.
Toisin kuin monissa muissa pihviresepteissä, tässä versiossa lohipihvien valmistukseen ei käytetä lainkaan korppujauhoa, minkä ansiosta ne sopivat hyvin myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ruokavalioon. Korppujauhojen sijaan pihvit pysyvät kasassa jääkaapin ansiosta; pihvien annetaan tekeytyä jääkaapissa kahteen otteeseen. Voit halutessasi muotoilla pihvit valmiiksi jääkaappiin jo hyvissä ajoin ennen paistoa.
Muotoillut pihvit paistuvat pannussa kullankeltaisiksi vain muutamassa minuutissa. Jos paistat pihvejä useammassa erässä, muista lisätä pannulle öljyä aina paistokertojan välissä. Tämä takaa, että saat jokaiseen pihviisi rapean ja kauniin paistopinnan.
Lohipihvit maistuvat herkullisilta esimerkiksi jogurttisen kurkkukastikkeen kera.
Lohipihvit ( 8 kpl/4 annosta)
4 prk (à170 g) säilykelohta
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl majoneesia
2 rkl hienonnettua tilliä
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunamehua
½ tl suola
¼ tl mustapippuria jauhettuna
öljyä paistamiseen
Kaada lohet kulhoon ja painele haarukalla tasaiseksi. Lisää kulhoon loput ainesosat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään kymmeneksi minuutiksi.
Muotoile massasta kahdeksan pihviä ja nosta pihvit takaisin jääkaappiin kymmeneksi minuutiksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä keskilämmöllä laakeassa pannussa. Paista pihvit pannulla kahdessa tai tarvittaessa useammassa erässä kullanruskeiksi, noin kolme minuuttia per puoli. Tarjoile pihvit lämpiminä valitsemiesi lisukkeiden kera.
Resepti: TheKitchn