Mokkapalat ovat suomalaisille harvinaisen tuttua herkkua.
Muistatko vielä, kun koulun myyjäisissä tarjolla oli lukuisin eri strösselein koristeltuja mokkapaloja vai tuovatko mokkapalat mieleesi urheilujoukkueen buffetin? Mokkapalat ovat leivonnaisia, joista suomalaisilla on vahvoja muistoja lapsuudesta.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen uskoo, että mokkapalojen suosion salaisuus on siinä, että herkku on helppo ja nopea toteuttaa. Tutun herkun leipomisessa onnistuu tottumattomampikin kotileipuri.
– Mokkapalat ovat helppo ja nopea leivonnainen kahvipöytään, lastenkutsuille ja muihin herkutteluhetkiin, ruokabloggaaja Hellapoliisi toteaa.
Verestä muistojasi ja leivo klassikkoherkkua viikonlopun ratoksi!
Hellapoliisin mokkapalat
uunipellillinen, noin 25 annosta
3 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia
Kuorrute:
300 g tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl sulatettua voita tai margariinia
n. 4 rkl vahvaa kahvia
Pinnalle:
strösseleitä
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
2. Lisää maito ja sulatettu voi tai margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Mainos
3. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista mokkapalojen kuorrute:
1. Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää hieman tomusokeria. Paksua kuorrutetta voit ohentaa puolestaan kahvilla.
2. Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle värikkäitä strösseleitä.
Leikkaa annospaloiksi ja herkuttele!
Resepti: Hellapoliisi