Hellapoliisin mansikkaiset tuulihatut

tuulihatutHELLAPOLIISI
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Tuulihatut ovat retroherkkuja parhaimmillaan. Täytä makealla tai suolaisella täytteellä ja kuorruta halutessasi. Nämä tuulihatut sopivat lastenjuhliin, ystävänpäiväksi ja tai muuten vaan ilahduttamaan. Ja valmistushan on ihan helppoa.

Tuulihatut 20 kpl

  • 1 ½ dl vettä
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa

Täyte

  • ½ dl mansikkamarmeladia TAI 1 dl kermavaahtoa + 1 rkl sokeria

Pinnalle

  • 2 dl mansikanmakuista tomusokeria
  • 1-2 rkl vettä tai sitruunamehua

Valmistusohje

Mittaa vesi ja voi tai margariini kattilaan. Sulata puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti kovalla lämmöllä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.

Laita seos pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisia nokareita. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Pursota vadelmamarmeladi tai vaahdotettu ja sokerilla maustettu kermavaahto tuulihattujen sisälle. Mikäli et halua halkaista tuulihattuja, pursota teräväpäisellä tyllalla pohjan kautta. Valmista kuorrute.

Laita mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon vähän kerrallaan vettä tai sitruunamehua, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.

Lusikoi kuorrutetta tuulihatuille. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.