Satokausikalenterin reseptillä perinteinen suolainen munakas muuntuu makeaksi ja hedelmäiseksi herkuksi!
Munakas maustetaan usein suolalla – ja suolaisilla täytteillä, mutta kananmunien seuraksi sopivat oivallisesti myös makeat maut. Hedelmien avulla kananmunat saavat rinnalleen raikkaan maun – eikä munakas maistu enää lainkaan samalle kuin ennen.
Kokeile uudenlaista munakasreseptiä!
Makea ananasmunakas
1 annos
kourallinen tuoreita ananaslohkoja
2–3 ruokalusikallista kookosöljyä
0,5–1 dl kaurahiutaleita
2 rkl hunajaa
2–4 kananmunaa
kanelia mausteeksi
lisukkeeksi esimerkiksi kiivi ja appelsiini
Paista tuoreita ananaslohkoja kookosöljyssä, kunnes ne hieman pehmenevät.
Lisää pannulle kaurahiutaleet ja hunaja. Sekoita seosta ja anna sen karamellisoitua.
Lisää pannulle kananmunat ja paista ne kypsiksi.
Kaada annos lautaselle ja mausta ripauksella kanelia. Makeuta tarvittaessa hunajalla.
Tarjoa lisukkeena esimerkiksi yksi kiivi ja puolikas appelsiini.
LUE MYÖS:
Usko tai älä: Kananmunia ei kannatakaan keittää
Pilaatko kananmunat tietämättäsi? Tumma raita paljastaa mokan
Lähde: Satokausikalenteri
MTV LIFESTYLE