"Taivaallisen hyvää" – suomalaiset ovat innostuneet somessa superhelposta joulun ja kesän yhdistävästä herkusta
Sosiaalisessa mediassa on innostuttu tekemään uudenlaisia jäätelökeksejä, joiden keksiosa tuo mieleen jo muutaman kuukauden päässä siintävän joulun.
Katso yllä olevalta videolta resepti helppoon ja terveellisempään "jäätelöön".
Jäätelökeksi tai "jäätelösandwich" on tuttu herkku, jossa kahden keksin väliin laitetaan kerros jäätelöä.
Suomalaiset ovat kuitenkin nyt innostuneet ainakin useiden Facebook-ryhmiin jaettujen kuvien perusteella tekemään tutusta herkusta hiukan jouluisempaa versiota, jossa keksit korvataan piparkakuilla.
– Olin pitkään katsellut joulusta jäänyttä piparitaikinaa pakkasessa ja odottanut sopivaa hetkeä sen paistamiseen. Ja koska jäätelö on kesäherkku ja sitä teki mieleni, niin päätin hetken mielijohteesta yhdistää nämä herkut. Uunikin oli sopivasti päällä, kertoo herkkua kotonaan kokannut Salla-Mari Ruotsalainen MTV Makuja-sivustolle.
Myös Kirsi Kujala kertoo, että pakkaseen jäänyt piparkakkutaikinan jämä oli tarkoitus käyttää tällä viikolla lasten kanssa järjestetyssä leivontahetkessä.
– Alun perin mietin jotain juustokakkua, mutta sitten törmäsin netissä ruoka-aiheisella sivustolla kuvaan, jossa pipareiden väliin oli laitettu homejuustoa. Itse en juurikaan homejuustoista välitä, lapsista puhumattakaan, mutta se juusto toi mieleen vähän kuin vaniljajäätelön. Lisäksi olen aina rakastanut Puffet-jäätelöitä. Siitä se sitten lähti, Kujala kertoo.
Piparit uunissa, väliin vanilja- tai kinuskijäätelöä
Ruotsalainen ja Kujala suosivat pipareiden kanssa tavallista vaniljajäätelöä, mutta samanlaisia herkkuja leiponut Sari Juhola kertoo laittaneensa väliin suolaista kinuskijäätelöä.
Juholan mukaan yhdestä jäätelöpaketista ja 500 gramman piparkakkutaikinasta saa piparimuotista riippuen noin 12–15 jäätelöä.
– Taivaallisen hyvää ja omasta mielestäni piparia ei tarvitse paistaa ihan "kypsäksi". Kyllä ne parempiin suihin meni nopsaan, Juhola kertoo.
"Lapset tykkäsivät niistä kovasti"
Myös Kujalan ja Ruotsalaisen perheessä herkut maistuivat oivallisesti lapsille.
– Meillä syöjät olivat itseni lisäksi 9-, 8- ja 2-vuotiaita, kaikki tykkäsivät. Varmasti teemme näitä toistekin, piparitaikinaa nimittäin jäi vieläkin pakkaseen, Ruotsalainen naurahtaa.
– Lapset tykkäsivät niistä kovasti, ja poika kyseli vielä seuraavana päivänä, josko tehtäisiin niitä lisää. Tytär taas kehitteli ohjetta eteenpäin ja haluaisi ensi kerralla "voidella" piparit ensin Nutellalla ja sitten laittaa vasta jätskin väliin, Kujala selittää.
Mutta onko kyseessä enemmänkin joulu- vai kesäherkku?
– Kyllähän siitä jouluinen tuoksu sisälle tuli, mutta kesäkuumalla jätski maistui. Vähän niin kuin molemmat. En kuitenkaan joulupöytään laittaisi, mutta voisin tarjota jossain kesäjuhlissa, vaikka ihan juhannuksena, Kujala tiivistää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka