Kolmen helpon työvaiheen avulla valmistat joka kerta päältä rapeaa, mutta sisältä suussa sulavan pehmeää tofua.
Poimi videolta herkullisen härkismoussakan resepti.
Tofu on suosittu lihankorvike monissa ruoissa, mutta valitettavan usein lopputulos voi olla pettymys. Tämän Lotta Viitaniemen Syötävän hyvät 38 salaattia ja kulhoa -kirjan vinkin jälkeen sinun ei enää koskaan tarvitse pettyä, sillä helpot työvaiheet takaavat tofun rapeuden kerta toisensa jälkeen.
Pinnalta rapean ja sisältä pehmeän tofun valmistaminen onnistuu ilman uppopaistamista kolmen vaiheen taktiikalla.
Takuurapea tofu
300 grammaa kiinteää tofua, esimerkiksi valmiiksi marinoituna
Vaihe 1: Purista ylimääräinen neste pois
Parhaiten tämä onnistuu leikkaamalla tofukuutio pitkittäin kolmeen osaan, laittamalla tofulaatat talouspapereiden väliin ja päälle jotain painavaa, kuten leikkuulauta. Anna nesteiden imeytyä tofusta pois noin puolen tunnin ajan ja vaihda välillä talouspaperit uusiin.
Vaihe 2: Tee tofulle paistopinta
Leikkaa tofu kuutioiksi, kuumenna pannu ja lisää siihen noin ruokalusikallinen esimerkiksi kookosöljyä ja tofut. Paista kuutioita pannulla noin 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kääntele kuutioita ahkerasti, jotta mahdollisimman moni pinta pääsee kosketuksiin pannun kanssa.
Vaihe 3: Loppurapeutus uunissa
Uunissa päästään eroon tofujen viimeisistäkin nesteistä, jolloin lopputuloksena syntyy takuuvarmasti rapeaa tofua. Laita esipaistetut tofut uunipellille leivonpaperin päälle ja paahda 190 asteessa noin 10 minuuttia.
Lähde: Syötävän hyvät 38 salaattia ja kulhoa, Lotta Viitaniemi, Atena Kustannut Oy 2018