Uunilohi on klassinen ja hyvä arkiruoka, johon suomalaiset eivät hevillä kyllästy. Näin saat kalasta uunissa aina taatusti mehevää.
Älä pilaa uunilohta paistamalla sitä rutikuivaksi! Lohen kypsentäminen uunissa ei ole hankalaa. Lopputuloksesta saa helposti mehevän, kunhan muistaa noudattaa muutamaa perussääntöä.
Näin saat mehevää uunilohta
Jos paistat kokonaisen lohifileen uunissa, laita se kypsymään 180-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Varmin tapa on käyttää paistomittaria: kun kalan sisälämpötila on 56 astetta, lohi on valmista. Mieluummin hieman liian raakaa lohta kuin liian kypsää!
Jos haluat lopputuloksesta entistä mehevämmän ja sinulla on aikaa odottaa, paista lohifilettä 100-asteisessa uunissa tunnin.
Lohifileepaloja kannattaa puolestaan kypsentää 150-asteisessa uunissa, uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Lähde: Allt om Mat