Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tällaisena et ole grillattua maissia vielä maistanut – viisi vinkkiä kuorrutukseen ja maustamiseen

grillattu maissi
Shutterstock
Julkaistu 08.07.2019 17:03

Emmi Niiniaho

Grillattu maissi on grilliherkkujen kestosuosikki, jonka kanssa moni erilainen makupari sopii yhteen.

Pääkuvan videolla ohjeet pestokastikkeen valmistamiseen.

Suurin osa tarjoilee grillatun maissin simppelisti voin kera. Aina asioista ei tarvitsekaan tehdä sen monimutkaisempia, mutta välillä maissiakin voi maustaa hieman eksoottisemmin. Delish keräsi yhteen viisi tapaa kuorruttaa grillattu maissintähkä.

1. Kääri maissintähkä pekoniin

Kääri maissintähkän ympärille kahdesta kolmeen viipaletta pekonia ennen grillaamista. Pekoni antaa makua tähkään ja grillaantuu näppärästi samalla kuin maissikin.

maissi pekoni

2. Pestoa ja parmesaania

Pesto tekee monesta ruoasta maukkaampaa, eikä maissi ole tässä tapauksessa poikkeus. Sivele grillatun maissin päälle hieman pestoa ja ripottele päälle raastettua parmesaania.

Pestokastike on helppoa tehdä myös itse, katso ohjeet pääkuvan videolta!

3. BBQ-maustettua maissia

Makua ja rapeutta grillattuun maissiin saat sivelemällä maissin pintaan hieman bbq-kastiketta ja ripottelemalla päälle haluamiasi sipsinmuruja.

bbq sipsi

Maissia voi maustaa myös bbq-kastikkeella ja sipsimuruilla.

4. Cheddar-juustoa ja pekonia

Kun maissit ovat jo lähes kypsiä, ripottele niiden päälle hieman raastettua cheddar-juustoa ja anna olla grillissä kunnes juusto on sulanut. Ripottele päälle vielä hieman kypsennettyä pekonia ja silputtua ruohosipulia.

5. Maissia meksikolaisittain

grillattu maissi

Kansainvälistä makua maisseihin voi hakea esimerkiksi Meksikosta.

Valele grillatun maissin päälle ohut kerros majoneesia. Ripottele majoneesin päälle hieman chilijauhetta, haluamaasi juustoraastetta (esimerkiksi fetaa tai parmesaania), silputtua korianteria ja purista päälle vielä limemehua.

Kokeile myös: Kuuden minuutin pikalohi sopii niin arkeen kuin juhlaan – tätä supersimppeliä reseptiä on pakko kokeilla

Lähde: Delish 

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus