Tältä näyttää Viking Linen uusi joulubuffet – 150 erilaista sorttia, mutta yksi oleellinen muutos aiempaan
3:02
Julkaistu 30.10.2019 10:50
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Laivayhtiö Viking Line paljasti, mitä kaikkea joulubuffetissa on tänä vuonna tarjolla. Buffetissa on mukana paljon menneiden vuosien klassikoita, mutta yksi oleellinen muutos tarjonnassa on selkeästi nähtävillä.
Joulukausi starttaa pian myös risteilylaivoilla ja monet suomalaiset suuntaavat merelle maistelemaan sekä perinteisiä että moderneja jouluruokia. Viime vuonna pelkästään Viking Linella myytiin yli 200 000 joulubuffet-aterialippua.
Ruotsin-laivojen buffeteissa oman haasteensa muodostaa, että ruoan on miellytettävä sekä suomalaisia että ruotsalaisia matkustajia. Siksi valikoimasta löytyy perinteisiä jouluruokia kummastakin maasta – ja runsaasti uutta kokeiltavaa.
Kun asiakkaat näkivät konkreettisesti paljonko hävikkiä syntyy, he muuttivat käytöstään ja ottivat sopivamman määrän ruokaa.
– Olemme pystyneet vähentämään matkustajakohtaista ruokahävikkiä keskimäärin 40 prosentilla. Säästöä on saatu erityisesti tehostamalla keittiön toimenpiteitä. Kiinnitämme enemmän huomiota valmistusmääriin. Konkreettisena esimerkkinä vaikkapa lounaalle keitetyistä perunoista saa myös valmistettua päivälliselle lisukkeita, Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm kertoi aiemmin laivayhtiön tiedotteessa.
150 erilaista ruokaa – mukana paljon vegaanista
Vegaanista valikoimaa joulubuffetissa.MTV
Joulubuffetissa on tarjolla 150 erilaista sorttia. Hävikkiä minimoidaan aiemmin mainittujen toimenpiteiden lisäksi muun muassa sillä, että tarjolla on pieniä maisteluannoksia. Näin ihmiset jaksavat maistella useampia ruokia.
– Pääpointtimme on myös aina käyttää koko raaka-aine. Meillä voi olla lohesta filee ja muita osia käytetään vaikka tartariin, kertoo ruoan suunnitelleen Ruotsin Kokkimaajoukkueen kapteeni Fredrik Andersson.
Iso muutos aiempaan on myös vegaanisten ruokien määrä. Vegaanisia vaihtoehtoja löytyy sekä alku- pää- ja jälkiruokapöydistä.
Yksi Anderssonin omista buffetsuosikeista on kuorineen paahdettu maa-artisokka. Maa-artisokkaa löytyy myös pikkelöitynä ja sipsimuodossa. Andersson on hyödyntänyt buffetvalikoimassa myös isoäitinsä reseptejä.
– Isoäitini teki tällaista piparista maustekakkua. Se on ollut joulubuffetissa tarjolla nyt kolme vuotta ja asiakkaat haluavat sen aina takaisin.